Cum se prepară cele mai delicioase sarmale de post. Rețeta perfectă pentru zilele cu dezlegare la pește

Cum se prepară cele mai delicioase sarmale de post. Rețeta perfectă pentru zilele cu dezlegare la pește

Astăzi este zi de dezlegare la pește, așa că, dacă urmezi postul și ești în căutarea unei idei de preparat, îți prezentăm pașii pentru a obține cele mai gustoase sarmale cu pește. 

Lista ingredientelor necesare pentru sarmele de peșteFrunze de varză acră sau murată (păstrate în saramură)500 g file de pește (preferabil somon sau cod)O ceapă mare, tocată finO cană de orezDoi morcovi, rasațiUn ardei gras, tocat finO legătură proaspătă de pătrunjel, tocatSare și piper, după gustDouă linguri de ulei de măslineO linguriță de boia dulceO cană de bulion de legume sau supă de peșteUn cățel de usturoi, mărunțitMod de preparare a sarmalelor de pește 

Peștele este tocat cu grijă și se verifică atent pentru a elimina eventualele oase. 

Se combină carnea tocată de pește, orezul spălat, ceapa tocată fin, morcovul dat pe răzătoarea mică, sarea, piperul, cimbrul, oul sau malaiul (în cazul postului) și verdețurile tocate fin într-un vas. Se amestecă bine totul cu o lingură de lemn pentru a obține o compoziție uniformă și fină.

Supă-cremă de conopidă. O rețetă de post, foarte hrănitoare și sănătoasă. Ingredientul care îi conferă un gust aparte

Același proces este folosit pentru a pregăti și compoziția pentru ciorba de perisoare din pește.

Se împachetează sarmalele. La fundul oalei în care vor fierbe, se așază frunze de varză tăiate fin și resturile de la împachetare sau frunze de viță de vie. Sarmalele sunt așezate peste acestea, se adaugă o crenguță de cimbru, dacă este disponibilă, și se toarnă roșiile în bulion.

Se acoperă cu o farfurie sau cu niște scânduri care să împiedice sarmalele să se ridice la suprafață și se completează cu apă.

Toată prepararea este introdusă în cuptor. Se lasă focul la intensitate maximă timp de aproximativ 30 de minute, suficient pentru a aduce compoziția la punctul de fierbere, apoi se reduce temperatura la 170-180 de grade și se lasă așa timp de 2 ore.

După acest interval, se verifică dacă frunzele sunt bine fierte. Carnea de pește fierbe rapid, dar frunza trebuie să fie bine gătită.

Se adaugă aproximativ 200 ml de vin alb sau bors, în funcție de tipul de varză sau sarmale (dacă acestea sunt din frunze de vie). Dacă varza este dulce sau sarmalele sunt din frunze de vie, se poate adăuga vin sau borș.

În cazul varzei acrite, nu este necesar să se adauge nimic pentru a acri preparatul. Se mai lasă în cuptor pentru ca vinul sau borsul să clocotească, după care preparatul este gata pentru servire, potrivit pofta-buna.com. 

Spor la gătit și poftă bună!

Sursă text: Click.ro

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *