În cadrul unui podcast, Mihaela Bilic a răbufnit: sătulă să audă aceste păreri și să vadă cum carena de porc, în special, a fost înlăturată din meniurilor multor restaurante, celebra nutriționistă a vorbit fără perdea despre acest subiect considerat controversat de multe persoane.
„Eu sunt pro carne, pro porc. Vă provoc să descoperiți și voi cât de puține sunt restaurantele care au ceafă de porc la grătar în meniu. Nu știu dacă l-au scos pentru că nu l-au cerut clienții sau pentru că sunt „vai, eu nu mănânc porc” și atunci nu știu, aș propune o clasificare a sistemului: cine are carne de porc să primească bile albe, niște coronițe, plusuri, să fie lăudați. Mi-a răspuns mie un chelner la un moment dat la un restaurant care era pe tradițional că îmi poate da o vită bună, pentru că nu aveau porc în meniu.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul podcastului ”Cafea cu visuri”.
Mihaela Bilic a spus că cele două boli ale secolului, nu își au sursa principală din alimentație, în ciuda părerilor pe care le au anumite persoane cu privire la acest subiect. „Nu se face cancer de la carne și nu se vindecă cancerul prin alimentația vegetariană, sub nicio formă nu trageți genul acesta de concluzii, cancerul este o multiplicare haotică de celule, nu știm cauza cancerului, nu știm cauza diabetului, nu este sub nicio formă de la mâncare. Nu se face diabet pentru că ai mâncat prea mult zahăr. Dacă ai un pancreas care funcționează, nu o să faci diabet, cum nu o să faci nici cancer dacă în profilul tău genetic nu există această mutație. Cancerul este ca un loz necâștigător, dacă l-ai tras, l-ai tras.”, a continuat medicul nutriționist. În locul unei acuzații simpliste asupra așa numitului pericol al cărnii, Mihaela Bilic a ales să atragă atenția asupra unui adevăr mult mai complex. În loc să acuzăm mâncarea, ar trebui să privim la ansamblul condițiilor care ne influențează sănătatea. Ea ne amintește că nu mâncarea este cel mai periculos factor, ci sunt mulți alții care ne predispun la boli și diagnostice comune. „Nu există așa ceva, nu ne îmbolnăvim de la mâncare. Stresul nu-l putem măsura, nu ne iese în analize și nu avem tratament pentru el, dar despre asta nu vorbește nimeni. Fiți cinstiți și întrebați-vă cât de greu vă e, care e calitatea vieții, ce aer respirăm, până la mâncarea pe care o mâncăm. Toată lumea acuză mâncarea.”, mai spune Mihaela Bilic. Cele mai durabile mașini din lume, conform unui nou studiu. Reușesc să ajungă frecvent la 400.000 de kilometri fără probleme majore