Deserturi pentru vară fără cuptorTiramisu la pahar
Ingrediente
300 gr mascarpone;200 ml frișcă lichidă;25 pișcoturi;4 ouă;6 linguri zahăr;4 linguri lapte;O ceașcă de cafea concentrată;2 lingurițe esență de rom;2 lingurițe amaretto;Pudră de cacao pentru ornat.
Pune într-un bol ouăle întregi, adaugă zahărul și mixează până când compoziția se albește și zahărul este dizolvat complet. Adaugă lingurile de lapte și continuă să amesteci. Pune vasul apoi deasupra unei cratițe cu apă, pe foc, și continuă să mixezi pentru câteva minute, până când crema capătă o consistență cremoasă, asemenea smântânii. Las-o să se răcească apoi.
În crema rece adaugă, pe rând, câte o lingură de mascarpone și bate bine compoziția de fiecare dată când adaugi. La final, după ce ai adăugat mascarpone, bate frișca și adaugă peste crema de bază. Pune esența și amaretto, sau doar una dintre ele, cum preferi, lasă crema la rece pentru aproximativ 15 minute.
Între timp, pregătește pișcoturile. Prepară cafeaua, adaugă peste ea o lingură de amaretto. Înmoaie, pe rând, câte un pișcot în cafea și pune în pahar. Pune peste pișcot, în fiecare pahar, câte o lingură sau două de cremă. Pudrează totul cu cacao, un strat generos, apoi adaugă iar un pișcot înmuiat în cafea. Pune încă un strat de cremă peste și deasupra din nou cacao. Pune paharele de tiramisu la rece pentru cel puțin o oră înainte de servire. Cea mai rapidă rețetă de tiramisu fără cuptor.
Mousse de dovleac. Un desert de sezon delicios de nu te mai saturi