Porci „rezervați” pentru Crăciun. Cât costă kilogramul în viu, cu două luni înainte de Ignat?

Porci „rezervați” pentru Crăciun. Cât costă kilogramul în viu, cu două luni înainte de Ignat?

În Prahova deja au început să fie arvuniți porcii care urmează să fie sacrificați. Cei mai mulți crescători susțin că până la Crăciun, inclusiv pentru porcii rezervați de pe acum, prețul va crește, potrivit Observatorul Prahovean.

În prezent, un kilogram de carne de porc se vinde cu 13,5 lei – 20 de lei în viu. La acest preț se adaugă, implicit, transportul animalului sacrificat.  Crescătorii de porci spun că prețul este unul extrem de mic, în condițiile în care, din septembrie, pe fondul secetei, au început să crească prețurile la cereale.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prețul mediu în viu la porci, atenție, a fost, în săptămâna 07 – 13 octombrie, de 8,33 lei/kg, 

Porci rezervați pentru Crăciun în Prahova

La Bucov, porcii în viu se vând cu 14 lei/kg și doritorii își pot rezerva animalul pe care doresc să-l sacrifice, cu o singură precizare: prețul de achiziție va fi mai mare în decembrie când vor pleca acasă cu godacul.

 

La Valea Călugărească, la Mizil, dar și în alte localități din Prahova, porcii pentru Crăciun pot fi rezervați de pe acum, însă cumpărătorul trebuie să lase o „arvună”, adică să achite deja o parte din bani.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *