Sfeclă roșie la borcan pentru iarnă. Cea mai rapidă și apreciată rețetă

Sfeclă roșie la borcan pentru iarnă. Cea mai rapidă și apreciată rețetă

Sfecla roşie este o legumă recunoscută pentru proprietățile sale curative în mai multe afecțiuni. Este o sursă bogată de vitamine (A, B, C, E, K), fibre şi minerale (magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, magneziu). Se poate consuma crudă, fiartă sau coaptă. Salata de sfeclă roşie cu hrean se poate mânca atât ca aperitiv,  cât şi ca salată sau garnitură.

Ingrediente: 2 kg sfeclă roșie (preferabil de dimensiuni mici sau medii)500 ml oțet de 9%500 ml apă200 g zahăr1 lingură sare3-4 frunze de dafin10 boabe de piper1 linguriță boabe de muștar (opțional)hrean (opționalpentru un plus de aromă și conservare).Mod de preparare:

Se spală sfeclele şi se pun în cuptor la foc mediu pentru a se coace. Timp de coacere aproximativ 1 h. După ce se scot din cuptor şi se lasă să se răcorească, se curăță cu un cuțit de coajă, până se ia toată coaja (aceasta o să fie uşor arsă). Se taie rondele subțiri şi se amestecă într-un bol cu lămâia, uleiul de măsline şi se asezonează cu sare, după gust.

Sfecla poate să fie și fiartă în apă, depinde de preferințe.

Într-o oală, se adaugă apa, oțetul, zahărul, sarea, frunzele de dafin, boabele de piper și boabele de muștar. Se pune pe foc și se aduce la punctul de fierbere, apoi se lasă 2-3 minute să fiarbă sau până când zahărul și sarea se dizolvă complet.

Se pune sfecla tăiată în borcane sterilizate. Dacă dorești, poți adăuga câteva bucăți de hrean pentru un gust mai picant și pentru a ajuta la conservare. Se toarnă marinada fierbinte peste sfecla din borcane, astfel încât sfecla să fie complet acoperită de lichid. Se închide borcanele ermetic cu capacele sterilizate.

Pentru o siguranță sporită, borcanele se pot fierbe într-un bain-marie. Se pun borcanele într-o oală mare, se acoperă cu apă și se fierb timp de 15-20 de minute. Apoi se scot și se lasă să se răcească la temperatura camerei. După aceea, se depozitează într-un loc răcoros și întunecat.

Castraveți în saramură, rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul care îi păstrează crocanți peste iarnă

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *