Cea mai rapidă rețetă de ecler. Prăjitura ideală pentru a fi servită alături de cafea

Cea mai rapidă rețetă de ecler. Prăjitura ideală pentru a fi servită alături de cafea

Ingrediente:Pentru aluatul de eclere :

200 ml de apă;

125 g de făină;

100 g de unt sau ulei;

3-4 ouă;

un praf de sare.

Pentru cremă:

500 ml de lapte;

100 g de zahăr;

50 g de făină;

4 gălbenușuri de ou;

o esență de vanilie.

Pentru glazura de ciocolată:

150 g de ciocolată neagră;

50 g de unt.

Mod de preparare:

Pentru a prepara aluatul de eclere (pâte à choux), pune la fiert într-o oală 200 ml de apă, 120 ml de ulei și un praf de sare. Când clocotește, ia oala de pe foc și adaugă 125 g defaina, toată odată. Amestecă bine până când se formează o pastă omogenă și se desprinde de pe fundul oalei. Lasă aluatul să se răcească, apoi adaugă 4 ouă, pe rând, mixând bine după fiecare.

Pune aluatul într-un poș cu duză rotundă și formează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt niște batoane de circa 10 cm lungime și 2 cm lățime, lăsând spațiu între ele. Dacă vrei să faci gogoși, poți să formezi niște cercuri de aluat, cu diametrul de 5-6 cm. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 200°C și las-o timp de 10 minute, apoi scade temperatura la 170°C și mai las-o circa 30 de minute, până când eclerele sunt aurii și crescute. Nu deschide cuptorul în primele 20 de minute, pentru a nu se lăsa aluatul.

Pentru crema de vanilie, pune la fiert 500 ml de lapte cu puțină esență de vanilie. Separat, amestecă 100 g de zahăr cu 50 g de făină și 4 gălbenușuri. Când laptele fierbe, toarnă-l treptat peste amestecul de zahăr și ouă, amestecând continuu. Pune din nou cratița pe foc și fierbe crema până se îngroașă, amestecând mereu. Las-o să se răcească, apoi pune-o într-un poș cu duză ascuțită.

Topește la bain-marie sau la microunde 150 g de ciocolată neagră sau albă, cu 50 g de unt. Lasă glazura să se răcească puțin, dar să nu se întărească.

Taie eclerele pe jumătate sau fă-le o gaură mică pe o parte. Umple-le cu cremă folosind poșul. Glasează-le cu ciocolată, folosind o lingură sau o spatulă. Poți să le decorezi după preferință, cu zahăr pudră, perle de zahăr, fructe, sau cu o altă glazură din zahăr, apă și lămâie.

Sufleu de brânză dulce. Un desert delicios, rapid și hrănitor

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *