Cum se plantează corect trandafirii toamna și când se pun sub sticlă. Sfaturi pentru ca plantele să se prindă

Cum se plantează corect trandafirii toamna și când se pun sub sticlă. Sfaturi pentru ca plantele să se prindă

Cum se plantează trandafirii 

Trandafirii sunt unele dintre cele mai apreciate flori. Se cultivă peste tot în lume și se găsesc sub diverse soiuri, unele mai frumoase decât altele. Deși, nu sunt plante foarte pretențioase, totuși, trebuie să țineți cont de unele reguli atunci când îi plantați. Asta dacă vă doriți ca plantele dumneavoastră să se prindă repede, să fie sănătoase și să dezvolte o inflorescență bogată.

Dacă vreți să plantați trandafiri trebuie să știți că specialiștii recomandă ca ideală plantarea acestora de toamna.

Sfaturi pentru plantarea trandafirilor

Aveți grijă ca rădăcinile trandafirilor pe care vreți să-i plantați să nu fie uscate. De aceea, trebuie să le țineți în apă timp de câteva ore înainte de plantare sau chiar cu o zi înainte.

Locul unde îi veți planta este foarte important, deoarece aceste flori necesită soare mult, dar și spațiu suficient pentru a se dezvolta. Trandafirii trebuie să fie expuși la soare, cel puțin patru ore pe zi, în caz contrar se vor ofili.

De asemenea, solul în care îi plantați trebuie să fie nici foarte umed dar nici prea uscat. În momentul când îi plantați au nevoie de multă umiditate, dar după aceea nu trebuie să-i udați foarte des.Totodată, nici nu trebuie să fie plantați într-un loc mlăștinos, unde stă apa, pentru că răđăcinile plantei vor putrezi.

Solul în care alegeți să-i plantați trebuie să fie bine afânat, adică trebuie săpat adânc pământul. Rădăcinile plantei să fie bine curățate, iar cele uscate trebuie îndepărtate.

Gropile în care îi veți planta trebuie să fie potrivite pentru rădăcinile plantei. Dimensiunea potrivită a acestora ar trebui să fie de aproximativ de 40 x 40 x 40 cm sau o gaură de aproximativ două ori lățimea rădăcinilor plantei, pentru acelea care au rădăcină.

Trandafirii nu trebuie udați prea des

Pământul trebuie udat bine și să faceți un fel de noroi, apoi veți menține trandafirul fix la plantare, iar solul trebuie să se distribuie bine printre rădăcinile plantei. Puteți folosi la rădăcina plantei pământul cumpărat din magazinele de specialitate. Acesta este îmbogățit cu îngrășâmânt special. Apăsați apoi cu piciorul pâmântul din jurul plantei, dar atenție să nu-i striviți răđăcina.

Puteți folosi compost sau îngrășământ natural, aplicat la rădăcina plantei, când o plantați. Solul trebuie foarte bine tasat pentru a nu exista bule de aer.

Imediat după plantare udați cu apă din abundență, folosind cam 10 litri pentru fiecare plantă. În primele două săptămâni de la plantare folosiți aceeași cantitate o dată la 2-3 zile. (în cazul în care nu plouă).

Puteți proteja trandafirul de îngheț cu ajutorul pământului, pe care-l veți așeza în jurul tulpinii sale.

Când trebuie să muți mușcatele în casă și la ce temperatură trebuie să le ții. În caz contrar florile tale pot muriCând se plantează trandafirii sub sticlă 

Cu toții ați văzut, cu siguranță, prin grădini, niște sticle de plastic tăiate și înfipte în pământ. Acestea sunt așezate cu scopul de a proteja plantele de îngheț.

Înmulțirea trandafirilor cu ajutorul sticlei de plastic este una dintre cele mai la îndemână metode și se poate aplica pentru toate soiurile de trandafiri.

Recoltarea butașilor pentru plantare se va face pe la sfârșitul lunii august sau chiar și în luna septembrie. Astfel că, se vor tăia de pe planta mamă butași verzi, care nu sunt încă foarte lemnoși și care să aibă circa 14 cm lungime. Aceștia se vor curăța de spini și li se vor lăsa doar două frunze în partea de sus și trebuie ținuți în apă pentru a nu se usca.

După plantare, acești butași trebuie acoperiți cu sticle pentru a fi protejați. Asta se face în special atunci când îi plantați toamna. Dar și primăvara îi puteți așeza sub sticlă, mai ales că în luna martie încă este destul de rece, în special nopțile când temperaturile pot ajunge sub pragul înghețului.

 

Citiți mai multe pe Almanah Online

 

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *