Sos barbeque, preparat în casă. Ideal pentru orice friptură. În plus, este bio și fără conservanți

Sos barbeque, preparat în casă. Ideal pentru orice friptură. În plus, este bio și fără conservanți

Ingrediente200 g ketchup2 linguri zahăr brun1 lingură miere sau sirop de arțar2 linguri oțet de mere1 lingură sos Worcestershire1 lingură muștar Dijon1 linguriță boia afumată1 linguriță pudră de usturoi1 linguriță pudră de ceapă1 linguriță de sos de soia½ linguriță piper negru măcinat½ linguriță sare½ linguriță sos iute (opțional).Mod de preparare

Pentru că sosul barbeque se prepară într-un timp foarte scurt, este indicat să aduni pe masa de lucru toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână.

Cum amesteci ingredientele pentru sos barbeque preparat în casă

Într-o cratiță mică, combină ketchupul, zahărul brun, mierea, oțetul de mere și sosul Worcestershire. Amestecă bine toate ingredientele pentru a se omogeniza compoziția.

Adaugă muștarul de Dijon, boiaua afumată, praful de usturoi, praful de ceapă, sosul de soia, sarea și piperul. Dacă îți place sosul puțin picant, adaugă și sosul iute. Poți adăuga ingredientele în cantitatea recomandată în rețetă sau după propriul gust.

Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mică. Lasă sosul să fiarbă ușor timp de 10-15 minute, amestecând din când în când cu o spatulă. În acest interval de timp aromele se vor întrepătrunde perfect, iar sosul va deveni mai consistent.

După fierbere, gustă sosul și ajustează condimentele după preferințe. Dacă îți place mai dulce, poți adăuga mai mult zahăr sau miere. Dacă preferi o aromă mai intensă de afumat, mai adaugă boia afumată.

După ce sosul a fiert suficient și s-a îngroșat, lasă-l să se răcească la temperatura camerei. Transferă-l într-un borcan sau într-un recipient etanș și păstrează-l la frigider. Poate fi păstrat până la 2 săptămâni.

Poți conserva deliciosul sos barbeque preparat în casă punându-l fierbinte în borcane sterilizate pe care le închizi etanș cu capacele din dotare, conform sursei.

Cea mai bună rețetă de pârjoale. Ingredientul care le conferă o textură fină și un gust aparte

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *