Beneficiile ceaiului de cătină. Ce se întâmplă dacă îl bei în fiecare zi

Beneficiile ceaiului de cătină. Ce se întâmplă dacă îl bei în fiecare zi

Cătina este un arbust mic care se întâlnește cel mai des în India, dar există și la noi în țară. Cătina este cunoscută pentru numeroasele sale beneficii pentru organism. Această plantă minune a devenit celebră datorită fructelor sale mici și portocalii. De altfel, cătina a fost folosită de secole în medicina tradițională.

Ce beneficii are cătina

Cătina conține vitaminele A, B1, B2, B6 și C. Unele studii susțin că această plantă ar putea ajuta în prevenirea ulcerelor stomacale și ar putea ameliora arsurile la stomac.

Cum să te hidratezi în anotimpul rece, fără să bei apă. Ai grijă de organismul tău

Cercetările în curs de dezvoltare sugerează că administrarea unui anumit extract de cătină timp de șase săptămâni poate ajuta la scăderea colesterolului.

Cercetările timpurii arată că fructele de cătină pot fi consumate și pot reduce simptomele răcelii. Unele cercetări susțin, de asemenea, că această plantă poate ajuta la tratarea infecției tractului digestiv.

Mai multe studii sunt necesare, însă cătina pare să aibă o mulțime de beneficii pentru organism dacă este consumată sub formă de ceai.

Specialiștii recomandă să eviți consumul de cătină dacă ești însărcinată. Studiile actuale nu pot atesta faptul că această plantă este sigură pentru viitoarele mămici.

Alimente pe care le consideri sănătoase, dar care de fapt te-ar putea îngrășa. Nutriționiștii trag un semnal de alarmă în privința lorBeneficiile ceaiului de cătină

Cătina este originară din regiunile muntoase din Europa și Asia. Ceaiul de cătină este o băutură unică, care a câștigat popularitate în ultimii ani.

Acest ceai este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și acizi grași esențiali. Este o băutură perfectă pentru sezonul rece, mai ales dacă îți dorești să te aperi de viroze.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Ceaiul de cătină este cunoscut pentru potențialul său de a crește imunitatea, de a îmbunătăți digestia și de a promova pielea strălucitoare.

De asemenea, se crede că ceaiul de cătină susține sănătatea inimii, reduce inflamația și îmbunătățește starea generală de bine. 

Citește continuarea aici

Ce fructe și legume de toamnă care sunt considerate medicamente naturale

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *