Ceai din frunze de gutui, beneficii
Ceaiul de frunze de gutui se poate folosi pentru a trata insuficiența cardiacă și bolile de ficat, dar și afecțiunile cardiovasculare. Frunzele de gutui conțin multe vitamine și pot folosite în ameliorarea stărilor de nervozitate, depresie, agitatie și insomnie.
Frunzele de gutui și gutuile au proprietăți diuretice și depurative, eliminând toxinele din organism și fiind des întâlnite în curele de slăbire, ajutând la detoxifiere.
Sucul de gutui poate fi folosit pentru tratarea bolilor de ficat și pancreas, stimulând activitatea pancreasului. Ceaiul de frunze de gutui ajută și în tratarea răcelilor, gripelor și infecțiilor gastro-intestinale.
Decoctul de frunze de gutui se obține din patru linguri de frunze uscate fierte în jumătate de litru de apă, timp de 30 de minute. Rezultatul se filtrează prin sifon, se completează cu apă și se îndulcește cu miere.
Ce beneficii are vinul și care este consumul optim recomandat de specialiști
Diabetul zaharat este o altă boală ce poate fi ținută sub control prin infuzia de ceai de frunze de gutui. O lingură de frunze de gutui la o cană de apă fiartă, porționată în trei este suficient.
Pentru a ameliora simptomele infecțiilor gastro-intestinale sau diareei, puteți obține un decoct din 5 grame de frunze de gutui, amestecată din 200 de ml de apă fiartă, ținut pe baie de abur timp de 2o de minute.
Daca suferi de stari de nervozitate, insomnie, agitatie sau depresie, atunci poti incerca ceaiul din frunze de gutui. Acestea mai pot fi folosite si pentru cei ce tin cure de slabire deoarece au proprietati depurative si diuretice.
Ceaiul din frunze de gutui este bun si pentru cei ce sunt raciti sau au contactat o gripa, dar si de cei ce sufera de infectii gastro-instestinale. Si crizele de astm pot fi tratate cu acest ceai.
Beneficiile ceaiului de cătină. Ce se întâmplă dacă îl bei în fiecare zi