Piept de porc la cuptor. Rețeta unei fripturi fragede și suculente

Piept de porc la cuptor. Rețeta unei fripturi fragede și suculente

Pieptul de porc preparat la cuptor va avea o crustă crocantă datorită șoriciului rumenit perfect, iar interiorul va fi moale. Gustul este complex și îmbogățit de condimentele folosite. Usturoiul, cimbrul și boiaua de ardei oferă o armonie de arome. În plu, vinul sau berea adăugate în tavă completează cu o ușoară notă acidulată și dulceagă.

Pieptul de porc este un tip de carne care provine din zona inferioară a abdomenului, având o combinație unică de carne, grăsime și șorici. Are o textură bogată și suculentă, care devine extraordinar de fragedă atunci când este gătită lent.

Grăsimea și șoriciul sunt esențiale pentru a obține un rezultat cu adevărat savuros. Acestea păstrează carnea suculentă în timpul gătirii și formează o crustă crocantă la temperaturi înalte. Pe lângă pieptul de porc, a cărui rețetă ți-o detaliăm mai jos cu listă de ingrediente și mod de preparare, mai poți prepara și ceafă de porc la cuptor.

Piept de porc la cuptor – Ingrediente

1 kg piept de porc, cu șorici

4-5 căței de usturoi

1 linguriță sare grunjoasă

1 linguriță piper proaspăt măcinat

1 lingură boia dulce sau afumată

2 lingurițe cimbru uscat

1 lingură ulei de măsline

100 ml vin alb sau bere

200 ml supă de oase sau apă.

Citește continuarea pe catine.ro.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *