Cum să stropești pomii fructiferi toamna, după culegerea fructelor. Sfaturi utile de îngrijire

Cum să stropești pomii fructiferi toamna, după culegerea fructelor. Sfaturi utile de îngrijire

Cum să stropești pomii fructiferi toamna

In primul rand, trebuie indepartate ramurile rupte sau uscate. Este foarte important sa faci asta pentru ca de multe ori ramurile uscate ascund si boli.

Totodata, trebuie sa culegi toate fructele, chiar daca unele sunt uscate sau stricate, deoarece reprezinta locul ideal pentru boli si daunatori. Asadar,  pomii trebuie sa nu mai aiba niciun fruct!

Dupa curatarea ramurilor, trebuie sa te asiguri ca o sa cureti si pamantul de sub coroana pomilor. Fructele care au cazut pe pamant sunt de cele mai multe ori stricate sau mumificate. Asta inseamna ca sunt bolnave, asa ca vrei sa elimini orice risc de propagare al bolilor in sezonul urmator.

Cum trebuie să îngrijești trandafirul japonez, ca să aibă tot timpul flori din abundență

Ar fi bine sa culegi si frunzele cazute, deoarece sub acestea se ascund daunatorii. Asa ca, pamantul din jurul trunchiului trebuie sa ramana curat.

Dupa ce ai curatat totul, va trebui sa faci stropirea pomilor dupa culegerea fructelor. Astfel, te asiguri ca o sa tii sub control rezerva de boli si daunatori.

Primul tratament recomandat pe timp de toamna, va fi cu zeama bordeleza, adica un amestec de sulfat de cupru si var stins sau lapte de var, scrie cumsa.ro.

O sa fie nevoie de o solutie cu concentratia de 1-3%, adica va trebui sa amesteci 100-300 grame de solutie cu 5 litri de apa. Mare atentie, pentru ca solutia trebuie pusa intr-o galeata de plastic, in niciun caz metal deoarece aceasta este coroziva.

Intr-o alta galeata o sa fie nevoie sa pui 120 grame de var stins impreuna cu 5 litri de apa. Dupa ce ai amestecat foarte bine, sulfatul de cupru se va turna peste var, amestecand continuu. Culoarea solutiei trebuie sa fie albastru deschis.

Zeama bordeleza este un tratament eficient pentru a tine la distanta monilioza, rapanul, focul bacterian, dar si arsuri ori patari.

Cum se plantează corect trandafirii toamna și când se pun sub sticlă. Sfaturi pentru ca plantele să se prindă

Mia multe pe : cumsa.ro

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *