Brocoli pane este o rețetă la îndemâna oricui. Se prepară ușor și este foarte gustoasă. În cazul în care nu știți ce să pregătiți pentru masa de prânz sau pentru cea de seară, această rețetă poate fi soluția rapidă și nu necesită abilități de mare bucătar pentru a o pregăti.
Brocoli pane, o rețetă la îndemână
Brocoli este o legumă foarte asemănătoare cu conopida, însă este mult mai bogată în nutrienți. Se remarcă printr-un conținut ridicat de glucide, vitamina C și minerale. Se deosebește de conopidă prin partea comestibilă care este mai răsfirată, cu aspect de ciorchine, formată din pedicele florale. Are un gust mai plăcut și o consistență mai fină decât conopida și o poate substitui pe aceasta în toate preparatele culinare.
Brocoli este o legumă foarte fragedă, fiind puțin rezistentă la transport și la păstrarea îndelungată, de aceea se consumă de obicei proaspătă. Este însă mai puțin sensibilă la căldură și se cultivă vara, putându-se recolta 2-3 serii de lăstari de pe aceeași plantă. Se plantează la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai. În funcție de soi poate să aibă inflorescențele de culoare verde, galbenă sau violetă.
Iată o rețetă de brocoli pane, foarte gustoasă, hrănitoare și plină de vitamine.
ngrediente:2 brocoli;2 ouă;2 linguri de făină;2 linguri de pesmet;ulei pentru prăjit;1 pahar de smântână;usturoi;sare și piper, după gust.Mod de preparare:
Brocoli se spală și se desface în bucățele mici, apoi se pune la fiert, aproximativ 5 minute. Se pune direct în apă clocotită, în care ați adăugat sare. După ce s-a fiert, îl scurgeți bine și îl lăsați la răcit.
Între timp, se bat ouăle bine cu sare și piper și se trece prin făină, ou și pesmet, fiecare bucățică în mod succesiv. Apoi se prăjesc în ulei, la foc mic. Se pot servi cu smântână și cu mujdei de usturoi.
De ce TREBUIE să consumi untură de porc. Beneficiile acestui aliment de bază al străbunilor noștri