Morcovi la congelator
Una dintre cele mai simple soluții este să depozitezi morcovii la congelator, dacă ai suficient spațiu. Morcovii se rad de coajă, se spală bine și apoi se taie rondele sau felii. Se depozitează în pungi alimentare curate în porții gândite pentru o singură mâncare. Se congelează în sertarul de jos, special pentru legume, și se păstrează astfel cel puțin un an sau mai mult.
7 motive pentru care să plantezi un brad în grădina ta. Vei fi surprins de ce este bine să-l ai în curteMorcovi la nisip
Una dintre cele mai bune metode tradițional prin care se păstrează morcovii pentru iarnă este o simplă găleată cu nisip. Se pot pregăti găleți sau lădițe cu nisip curat și ușor umezit. La baza găleților se poate pune un pietriș mărunt.
Morcovii se cumpără direct cu frunze sau se scot din pământul din grădină cu totul și se transferă în gălețile cu nisip. Se lasă o parte din frunze pentru a păstra mai bine rădăcinile suculente.
Gălețile cu morcovi se depozitează într-o cămară bine aerisită, unde temperatura rămâne constantă între 5 – 10 grade Celsius.
Morcovii se așază în nisip de preferat fără să se atingă unul de altul și se verifică din când în când să nu mucegăiască. Dar, dacă este o temperatură scăzută în cămară și pulverizezi puțină apă rece periodic, ei se vor menține hidratați și sănătoși.
Bunicile noastre mai amestecau și cenușă în nisipul din găleată. Cenușa este un bun conservant pentru rădăcinoase, deoarece împiedică dezvoltarea mucegaiului. În acest fel mai pot fi păstrate și rădăcinile de pătrunjel, de țelină sau de hrean cateva luni peste iarnă. Ce trebuie să știi când cumperi varza pentru pus la murat. Sfaturi practice de care trebuie să ții neapărat cont