Condimentul din bucătărie pe care mulți îl folosesc fără să știe că provoacă halucinații

Condimentul din bucătărie pe care mulți îl folosesc fără să știe că provoacă halucinații

Nucșoara, un condiment cu o aromă plăcută, folosit de multe persoane în preparatele culinare, se poate dovedi toxic în doze mari.

Specialiștii spun că de vină este o substanță numită miristicină, care provoacă halucinații și alte efecte secundare nedorite. Concret, două lingurițe de nucșoară reprezintă o cantitate extrem de nocivă pentru organism.

Pe lângă halucinații, miristicina poate provoca intoxicații, manifestate prin greață, vărsături, confuzii mentale și, în cele din urmă, halucinații.

Este drept că în marea majoritate a rețetelor nu se folosește mai mult de o jumătate de linguriță, fie că este vorba despre adaos la dulciuri sau sosuri.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *