Cum protejăm cățeii de frig în sezonul rece? Condiția esențială de care depinde durata plimbării: ce ne sfătuiește medicul veterinar

Cum protejăm cățeii de frig în sezonul rece? Condiția esențială de care depinde durata plimbării: ce ne sfătuiește medicul veterinar

Cățeii de talie mică, cu păr scurt și obișnuiți în casă, sunt mai sensibili la frig, drept pentru care este recomandat să-i scoatem la plimbări scurte.

,,Plimbările pot fi mai scurte, dar în general oamenii își scot câinii afară dimineața și seara, înainte și după muncă, astfel că suportă temperaturile externe. Pentru a ne asigura că au parte de acele exerciții fizice de care au nevoie în fiecare zi, putem să creștem interacțiunea cu ei în interior, cu jucării”, a declarat asist.dr. Paula Pașca, din cadrul Universității de Științele Vieții din Iași (USV), Facultatea de Medicină Veterinară, pentru Ziarul de Iași.

Cum protejăm cățeii de frig în sezonul rece? Condiția esențială de care depinde durata plimbării pentru cei de talie mică / Profimedia

Specialistul spune, de asemenea, că hăinuțele pentru căței sunt necesare atunci când temperatura scade sub 5 grade Celsius, mai ales în cazul celor cu blana scurtă.

,,Temperatura optimă pentru căței, pentru a-i scoate afară, este undeva până la 5 grade Celsius. În momentul în care temperatura scade sub 5 grade, comfortul termic este diminuat și clar că nici cățeii nu-și mai doresc să petreacă timp afară, cum o făceau înainte. Prin urmare, cam până la acea temperatură lucrurile sunt mai ușoare pentru cățeluși afară și pentru proprietari. Ce scade sub 5 grade Celsius devine disconfort termic”, a mai precizat medicul.

Ce arată poziția în care doarme câinele tău? Semnele care-i trădează starea fizică și emoțională

Pe de altă parte, pentru câinii de talie mare, cum sunt husky, de exemplu, lucrurile sunt mai simple. ,,Pentru câinii mai mari, în schimb, care au și blănița mai groasă, un strat proadipos mai consistent, ei sunt mai rezistenți și pot să reziste la temperaturi care scad sub 0 grade Celsius. Poate ar fi de luat în calcul să-i ferim de gheață, adică să calce în zonele în care pernuțele se pot efectiv lipi de acea gheață și le pot cauza leziuni. Asta o putem face și cu diverse creme protectoare, inclusiv vaselina neutră sau papucei, dar nu prea am văzut câini care să accepte așa ușor papuceii”, a conchis specialistul.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *