Fructe pe care le poți tranforma în murături. Sunt mult mai gustoase decât legumele. Se prepară simplu și sunt la îndemâna oricui

Fructe pe care le poți tranforma în murături. Sunt mult mai gustoase decât legumele. Se prepară simplu și sunt la îndemâna oricui

Prunele

Ingrediente

1 kg de prune;

500 g de zahăr;

250 ml de oțet din mere;

2 bucăți anason;

1 linguriță de cuișoare;

piper.

Mod de preparere: 

Prunele se spală și se taie în bucăți de mărimi medii – o prună se poate tăia în 4 bucăți. Prunele, împreună cu zahărul și oțetul, se lasă la fiert amestecând ocazional. Când compoziția începe să scadă se adaugă condimentele și se mai lasă la fiert încă 5, 6 minte. Se pun prunele în borcane și se completează cu soluția deja obținută. Borcanele se sigilează și se fierb în bain marie pentru a rezista fără a face floare. 

Care murături sunt mai sănătoase, în saramură sau oțet? Ce spun nutriționiștiiStruguri murați

Ingrediente:

500 g de struguri;

100 g de zahăr;

Boabe de muștar;

250 ml de apă;

3 linguri de oțet din mere;

1 ardei chilli;

1 foaie de dafin;

Cimbru Rozmarin;

1 lingură de sare.

Mod de preparare:

Începe prin a coace semințele de muștar la foc mic până când încep să pocnească. Se adaugă restul ingredientelor și se lasă la fiert. Se păstrează pe foc până când lichidul format se reduce la jumătate din cantitatea inițială. Se pun la borcan, se completează cu apă dacă este nevoie și se fierb în bain marie.

Gutui murate

Ingrediente:

310 ml oțet din mere;

220 g de zahăr;

3 cuișoare;

3 ardei iuți;

Boabe de piper;

Un baton de scorțișoară;

500 g de gutui;

200 ml de apă.

Mod de preparare:

Toate ingredientele, mai puțin gutuile, se pun la fiert. După aproximativ 5 minute se ia compoziția de pe foc. Gutuile se spală, se feliază și se pun în tigaie unde vor fierbe în suc propriu pentru aproximativ 20 de minute. La final gutuile se pun în borcan, se completează cu compoziția făcută inițial și mai apoi se fierbe totul la bain marie. 

Mere murate

Ingrediente:

3 mere mari;

500 g de oțet din mere;

250 g de apă;

250 g de zahăr;

3 batoane de scorțișoară;

3 bucăți de anason;

2 linguri de sare;

1 ceapă albă;

1 ardei iute;

1 țelină;

Rozmarin.

Mod de preparare:

Într-o oală se adaugă toate ingredientele lichide și se lasă la fiert. Apoi, se adaugă zahărul și sarea și se dă la foc mic. După topirea zahărului compusul se ia de pe foc și se adaugă scorțișoara și anasonul. Merele se taie felii împreună cu țelina și cu ceapa. Se introduc merele, țelina și ceapa în borcane și se completează cu compoziția realizată inițial. Se fierb borcanele în bain marie pentru conservare.

Pere murate

Perele se murează folosind aceeași rețetă precum cea explicată în cazul merelor. Recomandarea este să folosești pere dulci și zemoase pentru o aromă deosebită. Acestea sunt fructele care se pot mura cel mai ușor, dar și fructele pe care le poți avea la îndemâna ta fără efort. 

Ce trebuie să știi când cumperi varza pentru pus la murat. Sfaturi practice de care trebuie să ții neapărat cont

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *