Beneficiile consumului de pătrunjel. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta

Beneficiile consumului de pătrunjel. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta

Pătrunjelul este o plantă cultivată pe scară largă, care aparține familiei Apiaceae. Planta este răspândită în bucătăria europeană, americană, dar și în bucătăria din Orientul Mijlociu. Există două tipuri de pătrunjel proaspăt care se găsește în piețe sau în magazine alimentare. Aceste tipuri de pătrunjel sunt cunoscute sub numele de: pătrunjel cu frunze ondulate și pătrunjel cu frunze plat.

Beneficiile consumului de pătrunjel

Pătrunjelul cu frunze ondulate, numit și pătrunjel francez, este adesea folosit drept garnitură. Pătrunjelul cu frunze plate, numit și pătrunjel italian, are o aromă puternică și este folosit mai frecvent în salate și preparate gătite.

Uscarea plnetei reduce unele dintre beneficiile sal epntru sănătate, dar nu pe toate. Pătrunjelul are multe vitamine, minerale și antioxidanți care pot oferi beneficii importante pentru sănătate.

Este o sursă deosebit de bogată de vitamina K. O singură lingură de pătrunjel proaspăt tocat asigură mai mult de 70% din zona zilnică recomandată.

Citește continuarea aici.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *