Ingrediente:750 gr cartofi albi350 gr ceapă roșie250 gr gogoșari în oțet100 gr măslinePentru marinat ceapa:200 ml oțet de vin alb15 ml ulei de floarea soarelui50 ml apă1 linguriță de zahăr1 linguriță de sare.Preparate de post, pe bază de ciuperci. Cele mai bune rețete culinare, care înlocuiesc cu succes carneaMod de preparare:
Punem ceapa la marinat. Curățăm ceapa și o tocăm în fâșii, apoi o punem într-un bol de sticlă, sau caserolă cu capac. Presărăm sare fină peste fâșiile de ceapă și le frecăm între ele să se întrepătrundă cu sare. Le lăsăm așa 4-5 minute, acoperind bolul cu capac. Amestecăm oțetul cu uleiul, apa și zahărul și turnăm amestecul peste ceapă. Agităm bolul să se așeze bine ceapa și să fie acoperită de lichid. Acum o lăsăm așa 30 de minute.
Între timp, spălăm cartofii și îi fierbem în coajă, în apă cu o linguriță de sare. Sarea ajută cartofii să se pătrundă mai repede, dar le și accentuează gustul, mai ales că sunt fierți în coajă.
Tăiem gogoșarii în fâșii, iar măslinelor le îndepărtăm sâmburii.
Când cartofii sunt fierți, îi scurgem, îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm.
Feliem cartofii grosier și îi punem în salatieră. Peste ei adăugăm ceapa roșie bine scursă, fâșiile de gogoșari și măslinele.