Cum se păstrează corect nucile ca sa nu se strice. Sfaturi utile

Cum se păstrează corect nucile ca sa nu se strice. Sfaturi utile

Cum se depozitează nucile ca sa nu se strice

Depozitarea corectă a nucilor depinde de tipul acestora și de nivelul de umiditate și grăsimi pe care îl conțin, deoarece aceste elemente le influențează rapiditatea cu care se pot râncezi. În general, nucile trebuie păstrate într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumină pentru a preveni oxidarea grăsimilor și degradarea gustului.

Nucile cu coajă, cum ar fi nucile clasice sau migdalele, pot fi păstrate mai mult timp într-un loc aerisit și uscat, cum ar fi o cămară răcoroasă. În schimb, dacă sunt decojite, este recomandat să fie depozitate în recipiente etanșe, de preferință din sticlă sau plastic, care să le protejeze de aer și umezeală.

Nucile bogate în grăsimi, cum ar fi nucile de Macadamia sau pin, au nevoie de mai multă grijă și ideal ar trebui să fie păstrate la frigider sau congelator pentru a-și menține prospețimea.

Același lucru este valabil și pentru nucile pecan, nucile caju sau alunele de pădure. La frigider, nucile pot rezista câteva luni, în timp ce la congelator pot fi păstrate până la un an, fără a-și pierde aroma sau textura.

Este important să se evite păstrarea nucilor în spații calde, expuse la lumină directă sau în zone cu fluctuații mari de temperatură, deoarece acestea pot accelera procesul de râncezire. Totodată, nucile pot absorbi ușor mirosuri din jur, așa că trebuie păstrate departe de alimente cu mirosuri puternice, scrie hellotaste.ro.

Cum să prepari ciuperci sote cu roșii și cu orez. Două feluri de mâncare de post pline de savoare. Rețete rapide și foarte gustoase

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *