Mărcile de mașini care eșuează cel mai des la inspecția tehnică. Raportul Asociației de profil (TÜV) tranșează necruțător problema

Mărcile de mașini care eșuează cel mai des la inspecția tehnică. Raportul Asociației de profil (TÜV) tranșează necruțător problema

Inspecția de siguranță obligatorie prin lege are ca obiectiv garantarea compatibilității vehiculului dumneavoastră cu mediul și siguranța pe drumurile publice. Aceasta se concentrează, în principal, asupra sistemului de frânare, iluminat, sistemului de evacuare și șasiului. Anumite defecte sunt întâlnite mai frecvent decât altele, iar unele modele de vehicule se confruntă mai des cu aceste probleme.

În fiecare an, Asociația de Inspecție Tehnică (TÜV) publică un raport cu privire la aceste inspecții. Statisticile prezentate în acest raport se bazează pe evaluările generale realizate de asociație și oferă o imagine de ansamblu asupra ratei de defecțiuni pentru diverse modele de vehicule. De asemenea, Automobil Clubul German eV (ADAC) a analizat în detaliu raportul TÜV 2025, evidențiind vehiculele care au avut cele mai slabe rezultate în acest an.

Criză în industria auto. Cel mai mare producător din Europa de baterii electrice pentru mașini cere intrarea în faliment

Raportul experților este structurat într-un tabel: Prima coloană ilustrează grupa de vârstă, a doua tipul vehiculului iar a treia cota pentru defecte semnificative. În acest tabel al „rușinii” se regăsește și Dacia, marca preferată de români.

Iată care sunt mașinile care au întâmpinat cele mai multe dificultăți la inspecția tehnică. 

Raportul TÜV 2025 arată că mașinile electrice care se bazează pe platforme dovedite de vehicule cu ardere sunt semnificativ mai fiabile decât modelele care au fost dezvoltate special pentru acționări electrice. Exemple precum VW e-Golf și Mini Cooper SE au avut rezultate semnificativ mai bune la debutul lor TÜV decât Tesla Model 3 sau Renault Zoe, scrie Futurezone.

Defectele componentelor șasiului sunt foarte comune la vehiculele complet electrice, datorită greutății considerabile a bateriilor. O altă preocupare este lipsa întreținerii pentru automobilele electrice, cum ar fi Tesla Model 3, care, adesea, nu au intervale de service prestabilite. Raportul evidențiază clar că vehiculele electrice au nevoie de întreținere regulată, în special pentru componentele șasiului care nu sunt verificate prin sisteme electronice.

Avarie majoră la Registrul Auto Român. Stațiile ITP nu mai funcționează de ieri dimineață

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *