3 obiceiuri zilnice care te pot face să îmbătrânești mai repede
Există mai multe trenduri actuale care promit să-ți îmbunătățească stilul de viață. Fie că vorbim despre sucuri, antrenamente, diete, deși sunt populare, mereu trebuie să te întrebi dacă îți ajută organismul. Specialiștii spun că unele dintre aceste obiceiuri deteriorează sănătatea și nu oferă beneficiile pe care le promit. Iată câteva dintre ele.
Cardio
Antrenamentul cardio nu este ceva care a apărut recent și a fost susținut de un specialist de renume. Fenomenul a fost introdus la începutul anilor ’60. Dr. Kenneth Cooper a fost primul care a inventat termenul de aerobic. El a fost cel care a alertat populația asupra faptului că, dacă doreau să evite moartea cauzată de infarct miocardic, ar fi bine să înceapă să-și miște corpul.
Cartea sa Aerobic a apărut în 1968 și a devenit imediat populară în toată țara. Oamenii au început imediat să acorde atenție sănătății cardiovasculare.
Cu toate acestea, cercetările recente spun că un antrenament cardio poate avea efecte nedorite, mai ales atunci când nu se combină cu antrenamentul de forță. Cardio poate accelera procesul de îmbătrânire împreună cu slăbirea musculaturii, scrie catine.ro.
SucurileToată lumea este interesată de sucuri sănătoase, mai ales de cele făcute acasă. Cu toate acestea, este departe de adevăr că ele sunt o sursă de energie sau doza de sănătate de care ai nevoie dimineața.
Deși se știe că fructele și legumele sunt benefice pentru sănătate, în suc se separă fibrele. Când presezi sau storci fructele și legumele, transformi totul în zaharuri și lași fibrele în spate.
Poate părea că sucul îți oferă un impuls instantaneu de energie în fluxul sanguin, dar e ca și cum corpul ar primit o injectare cu zahăr. Glicemia este foarte crescută în acel moment.
Un studiu de la Biblioteca Națională de Medicină a sugerat că concentrațiile mari de sucuri de fructe cresc șansele de a face diabet de tip 2 din cauza fructozei și indicelui glicemic ridicat. Excesul de glucoză cauzează în mod fundamental glicația. Iar produsele rezultate provoacă îmbătrânirea pielii, printre alte efecte legate de vârstă.
Trucuri de îngrijire a părului lung. Sfaturi esențiale de la stiliștiEvitarea soarelui
Cei mai mulți dintre noi sunt conștienți de riscurile pe care le implică expunerea la soare. De asemenea, a avea un ten perfect este un simbol al frumuseții, dar a sta departe de lumina soarelui face ca organismul tău să nu aibă suficientă vitamina D, un alt motiv pentru care îmbătrânirea are efecte asupra corpului nostru.
Vitamina D s-a dovedit are și un impact semnificativ asupra sănătății osoase, imunității, și a îmbătrânirii celulare. În cazul în care nu dorești să te expui prea mult la soare, ar putea merita să iei suplimente de vitamina D. De asemenea, consumă alimente care conțin vitamina D, în special pește gras, gălbenușuri de ou și alimente care au fost îmbogățite cu acest nutrient.