Zeci de mii de români savurează cafeaua zi de zi, însă, indiferent de cât de mult ne place această băutură, va veni o zi în care ne vom plictisi de gustul ei. Dacă dorim să facem o schimbare și să încercăm o băutură unică și delicioasă, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie rețeta pentru a prepara o cafea turcească perfectă.
Conform vestitului bucătar, primul pas este să punem apă la fiert, iar pentru fiecare ceașcă de apă, trebuie să adăugăm câte o linguriță de zahăr. De asemenea, pentru fiecare porție, se vor folosi două lingurițe de cafea, apoi se lasă totul să fiarbă.
Odată ce apa începe să fiarbă, trebuie să o îndepărtăm de pe foc și să adăugăm caimacul în fiecare ceașcă. Ulterior, putem adăuga cafeaua, care va avea un gust intens și savuros.
Este esențial să fim atenți la detalii pentru a obține cea mai bună cafea. De exemplu, este important să fierbem cafeaua la foc mic, chiar dacă aceasta va dura mai mult, deoarece astfel aroma se va dezvolta corect. În plus, când turnăm cafeaua în ceașcă, trebuie să facem acest lucru cu ușurință și lent, pentru a evita dislocarea caimacului.
Ingredientul secret pentru o cafea delicioasă Însă, aceasta nu este singura opțiune pe care o avem dacă dorim să ne încântăm papilele gustative! Putem adăuga diverse ingrediente care pot transforma cafeaua într-o experiență și mai specială! De exemplu, o infuzie de mentă în cafea oferă un gust subtil și inedit care ne poate surprinde plăcut! În plus, cafeaua cu mentă ne poate ajuta să ne menținem respirația proaspătă pe parcursul zilei!