Pasionații de gastronomie poate că vor recunoaște rapid numele acestui faimos bucătar francez, care a avut o importanță crucială pentru mișcarea Nouvelle cuisine, din Franța. Joël Robuchon a câștigat, de-a lungul vieții, 32 de stele Michelin, un record care încă nu a fost doborât. Iar rețeta sa de piure de cartofi a fost printre primele care i-au adus faima!
În primul rând, deși ea poate fi pregătită cu orice tip de cartofi, bucătarul spunea că recomandă un soi anume, din Franța. Iar, potrivit maestrului bucătar, cantitatea de unt și de lapte are un rol crucial, atunci când vine vorba despre gustul final al piureului. Joël Robuchon ne spunea că trebuie să folosim 25% unt, 25% lapte, iar restul de 50% să fie cartofii.
Cea mai faimoasă rețetă de piure din lume
Practic, ingredientele acestei rețete nu diferă deloc de cele „tradiționale”, pe care le știm cu toții. Tot ce ne trebuie este un kilogram de cartofi, 250 de grame de lapte degresat, cât și 250 de grame de unt. După cum putem observa, rețeta este la fel de simplă precum cea pe care o știm, însă proporțiile folosite îi oferă un gust mult mai bun.
Iar nu numai ingredientele sunt simple, dar și modul în care trebuie pregătit acest tip de piure de cartofi este la fel de ușor!
Citește continuarea aici.