Ingrediente necesare pentru ciorba de cartofi mănăstirească
Pentru a pregăti o oală generoasă de ciorbă, vei avea nevoie de:
5-6 cartofi medii (preferabil, cartofi albi, care se fierb ușor);
1 ceapă mare, tocată mărunt;
2 morcovi, dați pe răzătoare;
1 rădăcină de pătrunjel (sau o bucată de țelină), tocată cubulețe;
1 ardei gras (roșu sau galben), tăiat cuburi;
2 roșii coapte sau 200 ml de suc de roșii;
2-3 linguri de ulei (preferabil de floarea-soarelui);
1 legătură de leuștean proaspăt, tocat;
1 legătură de pătrunjel verde, tocat;
500 ml de borș proaspăt sau zeamă de lămâie (pentru acrit);
Sare și piper după gust.
Cum se prepară această rețetă a măicuțelor de la Prislop
Spală și curăță toate legumele. Taie cartofii în cuburi mari, iar restul legumelor (ceapa, morcovii, pătrunjelul și ardeiul gras) toacă-le mai mărunt, pentru a elibera mai bine aromele în timpul fierberii.
Într-o oală încăpătoare, încălzește uleiul și adaugă ceapa, morcovii și pătrunjelul tocat. Călește-le ușor timp de 2-3 minute, până devin aurii și încep să elibereze un miros apetisant. Adaugă ardeiul gras și mai lasă pe foc încă un minut.
Citește continuarea aici.