Ingrediente pentru blat și topping:
Pentru blat:
100 g făină de mălai
800 ml apă
1 ½ linguriță sare
100 g cașcaval ras (opțional, pentru variantele care permit lactatele)
Pentru topping:
1 ardei roșu (julien)
1 ardei galben (julien)
1 dovlecel zucchini (rondele)
1 ceapă mică roșie (tocată mărunt)https://click.ro/lifestyle/retete/pizza-de-post-cu-blat-din-malai-o-sa-te-2404969.html
3 roșii mari (opărite și tocate)
100 g ciuperci proaspete (feliate)
100 g măsline negre (fără sâmburi)
2 linguri frunze de busuioc proaspăt
2 linguri ulei de măsline
150 g brânză mozzarella vegetală (pentru rețeta de post)
Mod de preparare:Prepararea blatului din mălai:
Într-un bol, amestecă făina de mălai cu apa și o linguriță de sare.
Pune compoziția în cuptorul cu microunde la temperatura maximă pentru 5 minute. Amestecă energic cu telul pentru a evita formarea cocoloașelor și mai gătește încă 3 minute.
Încorporează cașcavalul vegetal (sau clasic, în funcție de preferințe) în mămăliga fierbinte, apoi transferă compoziția într-o formă de tartă unsă cu ulei de măsline (diametrul de 26 cm). Nivelează uniform și lasă să se răcească timp de 15 minute.
Citește continuarea aici.