Cei mai buni papanași românești. Sfaturi utile pentru cea mai reușită rețetă

Cei mai buni papanași românești. Sfaturi utile pentru cea mai reușită rețetă

Trucuri pentru a prepara cei mai buni papanași

Pentru ca papanașii tăi să iasă pufoși și perfecți, urmează câțiva pași simpli.

1. Brânza: alege o brânză foarte proaspătă de vaci, nu prea acră, moale și densă. Este recomandată o brânză de 5-9% grăsime: acest lucru va asigura un aluat omogen. De asemenea, este important să lași brânza la scurs într-o sită sau într-un tifon, cel puțin o oră. Apoi, înainte de a adăuga restul de ingrediente, trece-o prin sită sau un robot de bucătărie, pentru un rezultat mai omogen și fin.

2. Proporțiile ingredientelor: este important să respecți proporțiile. Pentru 500 g de brânză, folosește 1 sau 2 ouă potrivite. Dacă vei folosi mai multe, aluatul va fi mult prea subțire, iar dacă folosești mai puține, riști ca rezultatul final să fie niște papanași uscați sau care se vor sfărâma.

3. Aluatul de papanași: în mod obișnuit, aluatul conține făină, griș sau amidon. Pentru niște papanași mai dietetici, poți folosi chiar făină integrală. Este recomandat să se folosească grișul; astfel, vei obține papanași extrem de fini. Proporția este de 4 linguri de griș la 500 g de brânză proaspătă. Grișul va face aluatul pufos și îi va da o consistență mai delicată.

4. Zahărul: nu folosi prea mult zahăr; o cantitate prea mare poate strica aluatul de papanași. Zahărul se transformă în sirop în timpul prăjirii, iar acest lucru va distruge consistența aluatului. Este recomandat să renunți complet la zahăr în aluat; oricum, papanașii se vor servi cu dulceață.

Prăjitura Lămâiță, un desert de weekend. Rețeta adorată de toată lumea

5. Forma papanașilor: este și ea importantă. Cel mai simplu este să întinzi aluatul într-o foaie de aproximativ 2,5 cm și, cu ajutorul unor forme rotunde de patiserie, să tai cercuri. Folosește o formă de 10 cm pentru cercul mare, apoi decupează mijlocul, cu una de 3 cm. Mărimea contează. Dacă sunt prea mari, îți va fi mai greu să-i întorci la gătire și riști să nu se prăjească la interior. Rezultatul nu va fi deloc unul pe placul tău.

6. Gătirea papanașilor: în mod obișnuit, papanașii se prăjesc în baie de ulei. Tigaia trebuie să fie una cu fundul gros, eventual din fontă. Uleiul trebuie să fie undeva la 160°C, niciodată încins. Papanașii se prăjesc la foc mediu. O altă variantă, preferată de amatorii de dulciuri sănătoase, este coacerea la cuptor. Preîncălzește cuptorul la 180°C și coace-i timp de 30 de minute, până când sunt frumos rumeniți.

Rețetă de papanași

Ingrediente:

250 g brânză de vaci;250 g făină;1/2 linguriță sare;1 linguriță de scorțișoară;1 linguriță praf de copt;1 plic de zahăr vanilat2 ouă;coajă de lămâie;ulei pentru prăjit;dulceață la alegere. Mod de preparare:Amestecă, într-un castron, brânză cu sare, zahărul vanilat, scorțișoara și coaja de lămâie.

Adaugă ouăle bătute și făina cernută cu praful de copt. Aluatul obținut trebuie să fie moale, nelipicios.

Împarte aluatul în cinci. Din fiecare parte, creaza o bilă mai mică: moțul papanașilor. Din restul de aluat, creează un covrig mai gros.

Încinge uleiul într-un vas de fontă și prăjește papanașii pufoși pe ambele părți, până se rumenesc.

Scoate-i pe șervete de bucătărie, pentru a se scurge excesul de ulei.

Servește-i calzi, cu smântână și dulceață.

Prăjitură cu blat sfărâmicios și umplutută de brânza din belșug

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *