Sfaturi utile pentru gospodineZarzavaturile veștezite își revin dacă sunt înmuiate în apă rece cu sare, cu puțin oțet sau zeamă de lămâie și ținute așa câteva minute bune.Pachetele cu alimente, pe care le puneți în congelator, trebuie întâi uscate pentru a evita lipirea acestora.Pentru a absorbi mirosurile neplăcute din dulapuri, cămările pentru alimente sau bucătărie puteți folosi un vas cu cărbuni de lemn pisați. Aceștia au proprietatea de a absorbi mirosurile. Sau fierbeți într-o oală apă în care ați adăugat oțet. Și acesta are proprietatea de a neutraliza mirosurile. Răcirea rapidă a unei mâncări fierbinți se face prin adăugarea vasului cu mâncare în apă rece în care ați pus un pumn de sare.Vechimea ouălor poate fi controlată prin introducerea acestora într-o soluție salină, formată din 125 grame de sare la 1 litru de apă. Ouăle de o zi se vor duce la fund. Cele de 2 zile ating fundul, cele de 3 zile se mențin cam la jumătatea distanței dintre fund și suprafață. Iar cele mai vechi de o săptămână plutesc la suprafață. Albușul de ou se bate mai repede și devine mai consistent, dacă veți adăuga câteva picături de zeamă de lămâie și o linguriță de zahăr pudră. Ouăle puse la fiert nu se mai sparg dacă veți adăuga o farfurioară răsturnată pe fundul vasului în care le fierbeți. Dacă le adăugați în apă rece după fierbere se vor decoji foarte ușor.Fructele se păstrează proaspete și iarna, dacă se așază într-o ladă cu nisip. Fiecare fruct trebuie învelit în hârtie, apoi așezat pe rânduri și acoperiți fiecare rând de fructe cu nisip. Puneți lada la loc răcoros.Frunzele de pătrunjel și salata verde se mențin proaspete, dacă după ce le-ați spălat și pus la uscat sunt presate într-un borcan cu capac. De asemenea pot fi ținute într-un vas închis ermetic.Ce trebuie să faci cu spanacul pentru a nu se înnegri după fierbere. Trucul care îi va menține culoarea verde și după gătire