Acneea hormonală ar putea să apară la orice vârstă, potrivit specialiștilor. Acneea apare atunci când organismul produce sebum în exces, care alături de celulele moarte blochează porii. În zonele în care porii sunt blocați se pot forma leziuni acneice precum puncte negre, comedoane sau chisturi.
roblemele comune de piele ale adolescenților pot persista și la vârsta adultă, erupțiile hormonale fiind mai frecvente la femei. Creșterea nivelului de hormoni androgeni în organism poate declanșa producția în exces a sebumului și schimbări în activitatea celulelor pielii.
Cele mai eficiente ceaiuri care ajută la slăbit. Reduc pofta de mâncare, dar au și alte beneficii pentru sănătateAcneea tardivă ar putea să apară la orice vârstă
Acneea este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale pielii. Aceasta afectează aproape 80% din populație pe parcursul vieții.
Acneea hormonală implică erupții cauzate de fluctuațiile hormonale, care apar de obicei în timpul pubertății. Cu toate acestea, erupțiile hormonale pot apărea și la vârsta adultă și sunt mai frecvente la femei, potrivit medicilor dermatologi.
Conform unui studiu, aproximativ 50% dintre femeile cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani și 25% dintre femeile cu vârste cuprinse între 40 și 49 de ani se confruntă cu acnee. Acneea hormonală este caracterizată prin apariția punctelor negre, punctelor albe, comedoanelor, chisturilor și inflamației la nivelul pielii.
Persoanele care au tenul sensibil se pot confrunta mai des cu episoade acneice. Deși erupțiile cutanate sunt specifice perioadei pubertății, pentru unele femei sensibilitatea hormonală se poate modifica pe măsură ce înaintezi în vârstă.
Medicii dermatologi sunt de părere că cea mai eficientă rutină de îngrijire a pielii este cea minimalistă. Tenul acneic produce sebum în exces care blochează porii, așadar, supraîncărcarea pielii cu multe straturi de produse poate provoca ocluzie la nivelul porilor, arată studiile.
De asemenea, utilizarea excesivă a unui număr mare de produse poate să irite pielea, fapt care poate favoriza apariția leziunilor acneice. Tratamentele faciale pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra calității pielii dacă sunt făcute în exces.
Folosește produse care conțin acizi
Produsele de îngrijire a pielii care conțin ingrediente precum acid salicilic, acid azelaic, acid beta-hidrxi sau peroxid de benzoil sunt eficiente în tratarea erupțiilor cauzate de acneea hormonală.
Acidul salicilic este cel mai accesibil produs din categoria acizilor, deoarece poate fi introdus cel mai ușor în rutina de îngrijire a tenului. Pentru început, alege un produs cu o concentrație 2% cel mult. Aplică de două ori pe săptămână produsul pe tenul curat, proaspăt demachiat.
În funcție de toleranța tenului tău poți crește progresiv numărul de aplicări. Nu uita să testezi reacția pielii la produs pe o suprafață mica, înainte să îl aplici pe toată fața. Astfel, nu riști ca pielea să se irite și să compromiți bariera cutanată.
Evită consumul excesiv de alimente care favorizează apariția acneei precum zahărul rafinat, carbohidrații sau lactatele. Dacă aspectul pielii îți afectează calitatea vieții, fă-ți o programare la medicul dermatolog pentru a primi un tratament personalizat nevoilor tenului tău.
Ce înseamnă când ți se zbate ochiul. Ce semnificație are, dar care sunt, de fapt, cauzele