Alimentele fermentate sunt excelente pentru sănătatea intestinului. Un cercetător de top oferă 3 sfaturi pentru a le introduce în dietă

Alimentele fermentate sunt excelente pentru sănătatea intestinului. Un cercetător de top oferă 3 sfaturi pentru a le introduce în dietă

Epidemiologul britanic Tim Spector consumă cel puțin trei tipuri diferite de alimente fermentate în fiecare zi pentru a-și susține sănătatea intestinului.

Diversitatea este importantă pentru sănătatea digestivă și generală. Spector a împărtășit cu Business Insider cum integrează alimentele fermentate în dieta sa.

 

1. Începe cu pași mici

„Puțin și des” este cel mai bun mod de a începe să adaugi alimente fermentate în dieta ta, a scris Spector în cartea sa de bucate Food for Life, care urmează să fie publicată în SUA în 2025. Acest lucru îți permite să te obișnuiești cu gustul, iar intestinul tău să se acomodeze cu noile bacterii.

Spector recomandă să adaugi o lingură de alimente fermentate diferite în preparatele tale — de exemplu, kimchi într-o tocană pentru „aromă și textură crocantă” sau kefir într-o supă pentru „cremozitate și aciditate.”

Această abordare este susținută și de alți experți în nutriție. Dieteticianul specializat în sănătatea intestinului Tanzil Miah a sugerat adăugarea de kimchi sau varză murată în sandvișuri sau salate și utilizarea iaurtului ca sos sau marinadă. 

Citește continuarea aici.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *