Top 10 înșelătorii cibernetice din sezonul Sărbătorilor. Cum să ne ferim de atacurile hackerilor mascate în „oferte de nerefuzat”

Top 10 înșelătorii cibernetice din sezonul Sărbătorilor. Cum să ne ferim de atacurile hackerilor mascate în „oferte de nerefuzat”

A început numărătoarea inversă până la Crăciun, dar sezonul Sărbătorilor nu este doar o binecuvântare pentru magazinele online, ci şi o perioadă de abundență pentru infractorii online, potrivit un articol publicat recent pe blogul de specialitate al unui producătorul de soluţii antivirus.

O combinație perfectă de factori se adună acum pentru a crește riscul de înșelătorii onlineMulți dintre noi fac cumpărături online, ceea ce înseamnă mai multe potențiale victimeMai multe achiziții online înseamnă, de asemenea, mai multe oportunități pentru escroci de a-și ascunde tranzacțiile frauduloase printre cele legitimeRetailerii se pot concentra pe profituri, în detrimentul securităţii ciberneticeDin ce în ce mai mulți dintre noi caută oferte specialeSezonul sărbătorilor înseamnă mai mult spam publicitar din partea comercianților, oferind acoperirea perfectă pentru mesaje de înșelăciuneSuntem întotdeauna grăbiți în sezonul Sărbătorilor

Înșelătoria cu „produsele gratuite” face din ce în ce mai multe victime. Ce se ascunde sub aparenta politețe și cum să te ferești de escroci

Escrocii sunt ingenioși, hotărâți și au acces facil la servicii de criminalitate cibernetică, ceea ce le permite să deruleze campanii de înșelătorii destul de ieftin, la scară largă și cu un minimum de efort.

Printre principalele canale pentru aceste acțiuni se numără e-mail-urile de tip phishing, mesajele text și cele de pe rețelele sociale, publicitatea malițioasă, scrie Phil Muncaster, analist de securitate cibernetică.

Top 10 înșelătorii cibernetice din sezonul SărbătorilorCarduri cadou false sau furateSite-uri de phishing (furte de identitate)Oferte prea bune pentru a fi adevărate (victima descoperă rapid că produsul nu există, iar banii săi au dispărut definitiv)Livrări false (pentru furt de date personale)Felicitări electronice frauduloaseEscrocherii telefonice / vishingTombole false (pentru date personale)Organizaţii caritabile falseLocuri de muncă sezoniere falseEscrocherii legate de vacanţe şi călătorii (se oferă servicii care nu există în realitate)

Înșelătorie pe Facebook. Un bărbat care se dădea drept Elon Musk a reușit să fure 600.000 de dolari de la o femeie

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *