Ce trebuie să faci cu cartofii când îi pui la fiert. Trucul care îi va face mai gustoși, în plus, nu se vor sfărâma

Ce trebuie să faci cu cartofii când îi pui la fiert. Trucul care îi va face mai gustoși, în plus, nu se vor sfărâma

Aceste sfaturi și trucuri din bătrâni erau folosite de către bunicii și înaintașii noștri, pentru a-și prepara, conserva și menține alimentele în condiții optime. În trecut, oamenii foloseau diverse metode pentru conservarea alimentelor și menținerea lor mai mult timp proaspete.

Acum, oamenii preferă să arunce sau să facă risipă, deoarece nu cunosc aceste trucuri extrem de benefice oricărei gospodine.

Cartofii vor deveni mai gustoși dacă vor fi crestați ți apoi puși la fiert în apă cu sare. Astfel nu se vor sfărâma în timpul fiertului și dacă după curățare sunt trecuți printr-un jet de apă rece. De asemenea, dacă se pune sare ori se adaugă puțină grăsime în apa în care se fierb.

Cartofii fierți fără coajă, cei pentru piure, se vor albi dacă veți adaugă puțină zeamă de lămâie sau oțet de mere în apa în care se fierb. Sau dacă se adaugă puțin lapte în piure.

Cârnații nu mai crapă în timpul preparării, dacă recurgi la acest truc. Sfaturi utile pe care să le aplici în bucătărieAlte sfaturiCarnea tare se frăgezește, dacă puneți la fierbere un praf de bicarbonat de sodiu sau puțin oțet în apa în care o fierbeți. De asemenea, prin înmuierea în oțet înainte de fierbere. Carnea de vită bătrână se frăgezește dacă la fierbere se scoate spuma cu o paletă. Apoi se adaugă pentru fiecare kg de carne câte o linguriță de alcool. Sau adăugați în apa clocotită câteva frunze de urzici.Carnea prea slabă se gătește mai bine dacă o ungeți bine cu ulei înainte de a o pune la cuptor. Cea de gătit devine mai gustoasă, dacă se ține înainte timp de câteva minute în apă clocotită.Carnea proaspătă poate fi ținută la frigider timp de câteva zile, dacă o veți săra și asezona din belșug cu frunze de cimbru sau de salvie. Aceste mirodenii ajută la conservarea cărnii. Cotletul de porc capătă un gust deosebit dacă înainte de a fi gătit se introduce într-un vas cu oțet din vin, diluat cu apă și cu amestec de mirodenii. Carnea de pus în frigider sau congelator trebuie curățată de grăsime, pentru ca aceasta să nu capete miros de râncezeală.Fructele se păstrează proaspete și iarna, dacă se așază într-o ladă cu nisip. Fiecare fruct trebuie învelit în hârtie, apoi așezat pe rânduri și acoperiți fiecare rând de fructe cu nisip. Puneți lada la loc răcoros.Frunzele de pătrunjel și salata verde se mențin proaspete, dacă după ce le-ați spălat și pus la uscat sunt presate într-un borcan cu capac. De asemenea pot fi ținute într-un vas închis ermetic. Spanacul trebuie fiert direct în apă clocotită, pentru a-și menține culoarea. Zarzavaturile veștezite își revin dacă sunt înmuiate în apă rece cu sare, cu puțin oțet sau zeamă de lămâie și ținute așa câteva minute bune.Pachetele cu alimente, pe care le puneți în congelator, trebuie întâi uscate pentru a evita lipirea acestora.Pentru a absorbi mirosurile neplăcute din dulapuri, cămările pentru alimente sau bucătărie puteți folosi un vas cu cărbuni de lemn pisați. Aceștia au proprietatea de a absorbi mirosurile. Sau fierbeți într-o oală apă în care ați adăugat oțet. Și acesta are proprietatea de a neutraliza mirosurile.Alte sfaturi pe Almanah OnlineDe ce NU Trebuie să mai arunci coaja de la lămâie. Iată ce poți face cu ea

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *