OTRAVA din farfurie: PIZZA cu până la 25 de aditivi și 65 de grame de zahăr per porție, în restaurante sau la comenzi online

OTRAVA din farfurie: PIZZA cu până la 25 de aditivi și 65 de grame de zahăr per porție, în restaurante sau la comenzi online

Conform datelor existente în meniurile fizice din restaurantele ce au făcut obiectul studiului sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online produsele situația este următoarea :

 

Pizza analizată:

– Pizza Capriciosa

– Pizza Quattro Stagioni

– Pizza Quattro Formaggi

Gramajul pe porție variază între 100 și 1370 de grame .

 

Studiul a fost realizat pe 100 de preparate dupa cum urmeză :

– Pizza Capriciosa – 40 de preparate

– Pizza Quattro Stagioni – 28 de preparate

– Pizza Quattro Formaggi – 32 de preparate

 

Din punctul de vedere al aditivilor alimentari situația se prezintă astfel :

Numericul de aditivi alimentari regăsiti în pizza ce au facut obiectul studiului variază între 0 – 25:

Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel :

 

Cei mai întâlniți aditivii alimentari sunt : E330 acid citric , E331 citrati de sodiu , E385 calciu disodic edta , E407 caragenan , E452 polifosfati , E491 monostearat de sorbitan , E1422 amidon modificat

Pe locul 2 se regăsesc : E120 carmine , E202 sorbat de potasiu , E250 nitrit de sodiu , E252 nitrat de potasiu , E262 acetati de sodiu , E270  acid lactic , E300 acid ascorbic , E301 ascorbat de sodiu, E316 eritrobat de sodiu , E325 lactat de potasiu , E410 guma carruba, E412 guma de  guar , E415 guma xantan , E450 difosfati , E451 trifosfati , E471 digliceride , E509 clorura de calciu , E535 ferocianid de potasiu , E536 ferocianura de potasiu , E575 glucono-delta-lactona , E579 gluconat feros , E621 monoglutamat de sodiu , E626 extract de drojdie , E627 guanilat disodic  , E631 inozinat disodic , E635 ribonucleotide disodice , E640 glicina si sarea sa de sodiu

Pe ultimul loc se regăsesc : E172 oxizi si hidroxizi de fier , E235 natamicina , E243 lauroil arginat de etil , E306 extract bogat in tocoferol , E322 lecitine, E420 sorbitoli , E585 lactat feros

 

Toate produsele studiate au avut următoarele informații :

Valoarea energetică este cuprinsa între 171.88 kcal și 423.71 kcal.

Cantitatea de sare variază între 0.63g și 4.07g raportată la 100 g de produs

În cazul în care se consumă o porție de pizza având un gramaj de 1370 grame atunci cantitate de sare v-a ajunge la 55.76 grame de sare , iar  Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi.

Cantitatea de zahăr variază între 0.48g și 4.78g raportată la 100 g de produs

În cazul în care se consumă o porție de pizza având un gramaj de 1370 grame atunci cantitate de zahăr v-a ajunge la 65.49 grame de zahăr , iar  Organizația Mondială a Sănătății recomandată 25 grame/zi.

 

 

 

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *