Salata de ciuperci. O rețetă ideală pe post de garnitură sau consumată ca atare

Salata de ciuperci. O rețetă ideală pe post de garnitură sau consumată ca atare

Salată de ciuperci sau bureți cu usturoi

Ingrediente

ciuperci sau bureți (proaspete sau conservate);ulei;oțet;sare;usturoi.

Mod de preparare

Se aleg ciupercile sau bureții, se spală și se pun întregi la înăbușit cu puțină apă și sare. Se lasă la fiert la foc foarte mic, cam jumătate de oră. Se scurg, se taie cubulețe și se pun în salatieră.

Separat se face un sos din ulei amestecat cu oțet, usturoi tocat, sare după gust. Amestecul se toarnă peste bureți.

Se consumă rece ca o gustare, ornată cu frunze de pătrunjel sau foi de salată verde.

Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională. Ingredientul secret al acestei rețete

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *