Metoda prin care hoții pot să afle PIN-ul de la card, în timp ce te afli la cumpărături. Nimeni nu își poate da seama că este spionat

Metoda prin care hoții pot să afle PIN-ul de la card, în timp ce te afli la cumpărături. Nimeni nu își poate da seama că este spionat

Mark Rober, un tânăr pasionat de tehnologie a decis să testeze cât de ușor este să furi codul PIN introdus de o altă persoană. Experimentul său, care a generat multe discuții în mediul online, a utilizat imagini în infraroșu pentru a detecta amprenta termică lăsată de utilizator pe ecranul dispozitivului.

Tehnologia avansează rapid, iar dispozitivele care utilizează infraroșu pentru a detecta amprenta termică sunt acum disponibile la prețuri mai accesibile. În mod surprinzător, aceste dispozitive pot fi atașate la smartphone-uri și tablete, ceea ce permite utilizatorilor de astfel de dispozitive să devină vulnerabili la furtul datelor personale, inclusiv a codurilor PIN. 

Una dintre cele mai mari bănci din România, vizată de o escrocherie colosală. DNSC, avertisment pentru populație: fraude URIAȘE

Această tehnologie a fost folosită anterior în domeniul securității, dar experimentul tânărului a arătat că acum poate fi folosită și în scopuri neortodoxe. 

Mai mult decât atât, Rober a inclus imaginile capturate într-un material video pe YouTube, prezentând astfel vulnerabilitatea dispozitivelor în mod public. În videoclip, pasionatul de tehnologie a reușit să demonstreze că dispozitivele care detectează amprenta termică pot fi utilizate pentru a fura codurile PIN ale celorlați fără prea mare dificultate.

Testul lui Mark a arătat că dispozitivele respective rețin o imagine termică tastelor care au fost recent apăsate pentru introducerea codului PIN. Atacatorii pot apoi descărca aceste imagini și le pot utiliza pentru a ghici, în funcție de intensitate, ce butoane au fost apăsate în ordine.

În plus, s-a remarcat că butoanele din plastic rețin amprenta termică mai bine decât cele din metal, prin urmare acestea sunt mai vulnerabile la astfel de atacuri. 

Materialul său a generat o mulțime de controverse și a adus în discuție importanța securității în mediul online. Mulți utilizatori s-au arătat șocați de faptul că imagini în infraroșu pot fi folosite pentru a fura codurile PIN. Acest lucru confirmă importanța folosirii măsurilor de securitate adecvate și a evitării unor comportamente nesăbuite, precum introducerea codurilor PIN în locuri publice sau sub lumina reflectoarelor. 

Cardurile bancare SE SCHIMBĂ! Fără cifre inscripționate pe ele și fără cod de securitate

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *