Trucuri care stimulează inflorescența. Ce trebuie să faci ca plantele să înflorească

Trucuri care stimulează inflorescența. Ce trebuie să faci ca plantele să înflorească

Trucuri pentru a face planta sa infloreasca:

Lumina este extrem de importanta. Cu cat au mai multa lumina, cu atat vor inflori mai uşor. Plantele cu inflorire tarzie (cri­zantema, nerina, cactusul de Craciun, Poinsettia, kalanhoe) sau foarte precoce (azaleea, primula etc.) infloresc cand ziua este mai scurta decat noaptea. Speciile cu inflorire estivala (bougainvillea, muscata, stephanotis, alamanda, vio­leta, gloxinia) au nevoie de o noapte mai scurta decat ziua. Un aport de lu­mina artificiala garanteaza aparitia rapida a florilor.

Temperatura diferita pe timpul noptii (15°C) fata de ziua (18-20°C) va determina inflorirea

Este necesar sa mentinem plantele in conditii mai dificile (uscaciune, racoare) pentru a stimula inflorirea

Este obligatoriu sa schimbi ghiveciul si pamantul florilor pe care le cumperi, deoarece ghiveciul in care le-ai achizitionat este unul “de tranzitie”.

Pentru numeroase specii (orhi­deele, cacteele etc) este indis­pensabil un repaus vegetativ, cu opri­rea completa a cresterii. Udarile sunt mult diminuate si temperatura poate cobori pana in jur de 10°C.

Solutia pentru stimularea infloririi trebuie sa contina potasiu si fosfor, responsabile pentru inflorirea plantelor

Pentru a inflori plantele cu bulbi (amarilis, ciclamen, Haemanthus, Sprekelia) este necesaraca dupa inflorire, planta sa fie pastrata fara apa, intr-o incapere racoroasa.

În cazul plantelor monocarpice (care infloresc o singura data in viata: bana­nierul, bromeliacee, agave, palmieri, bambus), pentru a stimula inflorirea exemplarelor adulte este nevoie de prezenta etilenei, gaz ce stimuleaza inflorirea. Se poate obtine prin vestejirea unui mar taiat in bucati.

Cum să asiguri udatul plantelor de apartament, în timpul concediilor. Sfaturi utile Solutii eficiente care vor stimula inflorirea plantelorSuplimente minerale complexe lichide comercializate in magazinele specifice. Concentratia trebuie sa fie de 1,5-2 ori mai mica decat cea indicata pe eticheta. Ingrasamantul principal este complexul NPK. Azotul (N) este in cantitate mica, predomina potasiul (K) si fosforul (P).Infuzia de mere un mar in 2 L apă, infuzare 2 zile. Infuzia contine fier, fosfor, potasiu si alte elemente nutritive benefice pentru florile de interior.Acidul boric − stimulator universal de inflorire al plantelor de interior. acidul boric este cel mai potrivit pentru pulverizarea plantelor, nu la radacini. 1 gr. acid boric la 1 L apă. Cel mai bun moment pentru pulverizare este dimineata devreme sau seara, pentru a evita arderea plantei.Infuzia de cenusa de lemn – ingrasamant natural pentru plantele de interior. Toate ingrasamintele se aplica la radacini doar cand pamantul din ghiveci este umed. Cenusa contine in principal calciu (un bun stimulator de crestere), potasiu si fosfor (necesare pentru toate procesele vitale ale plantelor, in special pentru inflorire) siliciu si magneziu (rol important in stimularea infloririi). Se repeta la fiecare 2 saptamani.Infuzie din coajă de banane Coaja de banana este o sursa de potasiu (78 mg/g) si mangan (76 mg/g) – două minerale foarte importante. Alte minerale prezente sunt sodiul, calciul si fierul. Infuzia se pregateste din o coaja proaspata a unei banane intr-un recipient cu apa (la 1L apa + 1, 2 coji).Plante care atrag energia pozitivă și aduc prosperitate în casăPlante care atrag energia pozitivă și aduc prosperitate în casă

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *