Cum să prepari cel mai fin pate de casă. Ingredientul care îi conferă o textură fină și un gust aparte

Cum să prepari cel mai fin pate de casă. Ingredientul care îi conferă o textură fină și un gust aparte

Pate din ficăței de pasăre, o rețetă simplă, gustoasă, sănătoasă și fără aditivi. Se prepară foarte ușor și poate constitui un aperitiv delicios și hrănitor.

Pate din ficăței de pasăre

Vă prezentăm o rețetă pe cât de simplă, pe atât de sănătoasă, foarte gustoasă, care se poate face în casă şi nu necesită mult timp. Acest aperitiv delicios, pate din ficăței de pui, constituie un preparat care se face foarte ușor și este la îndemâna oricui. Poate fi potrivit pentru orice masă, chiar şi pentru  mesele festive, într-un aranjament inspirat.

Ingrediente:

1/2 kg de ficăței de pui;200 g de unt;2 gălbenușuri;sare și piper după gust.

Mod de preparare

Se pun ficățeii la fiert pentru 30 de minute şi se spumează atunci când e nevoie. După ce se fierb se scot și se pun calzi într-un bol, suficient de mare pentru întreaga compoziție. Peste ei se pune și restul de ingrediente şi se adaugă 2-3 linguri din apa în care au fiert, pentru a fi mai fluidă compoziția.

Se amestecă cu mixerul până obținem o pastă omogenă pe care o asezonăm cu sare și piper. Opțional se poate pune în pasta rezultată o legătură de mărar, pe care o tocăm mărunt.

Cârnați de casă cu usturoi, cimbru și supă de oase. Ingredientul care le oferă gustul autentic

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *