Cum să faci cel mai pufos cozonac de Crăciun. Rețetă simplă, de pe TikTok

Cum să faci cel mai pufos cozonac de Crăciun. Rețetă simplă, de pe TikTok

Desertul tradițional preferat de toți românii

„Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup fâșii, nu crapă, cresc foarte bine și ies exact așa cum și-ar dori orice gospodină”, spune gospodina pe TikTok. 

„Punem făina în bol, dizolvăm drojdia cu o linguriță de zahăr și puțin lapte călduț, iar zahărul rămas îl dizolvăm în laptele cald. Punemd drojdia peste făină, amestecăm foarte puțin și lăsăm să crească vreo 15 minute. Apoi adăugăm sarea, gălbenușurile, coaja de lămâie, uleiul, untul, smântâna, esența de vanilie și laptele cald. Iar cu robotul frământăm 4 minute. 

Lăsăm aluatul să dospească 30 de minute, apoi îl mai frământăm 4 minute și apoi îl lăsăm la dospit pentru încă două ore. Între timp, pregătim umplutura. Punem în bolul mixerului gălbenușurile cu zahărul și mixăm vreo 5 minute, până când obținem o bezea consistentă. Peste nucă punem praful de cacao, omogenizăm bine și începem să încorporăm nuca în bezea. Adăugăm o linguriță de rom. Apoi împărțim aluatul în patru părți egale. Umplem cozonacul”, spune femeia pe TikTok.

Citește continuarea aici.

@anytacooking Va las reteta mea de cozonac cu smantana care e incredibil de buna! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup fâșii, nu crapă, cresc foarte bine și ies exact așa cum și-ar dori orice gospodină! Ingrediente Aluat: -1 kg faină -7 gălbenușuri -coaja de la o lămâie -coaja de la o portocală -250 g zahăr -300 ml lapte cald -50 g unt moale -50 ml ulei -45 g drojdie proaspătă -200 g de smântână -1 lingură esență de vanilie. Cremă: -5 albușuri -400 g de nucă măcinată -150 g de zahăr -2 linguri cacao -1 lingură esența de rom -250 gr rahat. #cozonac #cozonacsmantana #cozonaccusmantana #cozonaccunuca #cozonaccunucasicacao #cozonacdecasa #cozonacpufos #cozonaculanytei ♬ sunet original – Anyta Cooking

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *