3 soluții pentru un somn mai bun, pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc, conform unui neurolog

3 soluții pentru un somn mai bun, pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc, conform unui neurolog

În ciuda acestor eforturi bine intenționate, între 10% și 36% dintre americani continuă să se lupte cu insomnia. Problemele legate de somn sunt adesea trecute cu vederea în cadrul consultațiilor medicale, reprezentând doar 0,42% din vizitele la medic. Acest lucru subliniază necesitatea unei conștientizări mai mari și a unor discuții proactive despre sănătatea somnului. Solicitarea sfaturilor profesionale și explorarea soluțiilor personalizate pot duce la nopți mai odihnitoare și la o stare generală de bine.

Dacă ai probleme cu somnul, este important să-ți informezi medicul. Acesta ar putea să-ți ceară să completezi Scala de Somnolență Epworth (ESS), care durează doar două-trei minute. ESS ajută la estimarea probabilității de a adormi în timpul activităților cotidiene, precum:

– Cititul în poziție șezută

– Privitul la televizor

– Statul inactiv într-un loc public, cum ar fi un teatru sau o ședință

– Călătoria ca pasager într-o mașină timp de o oră fără pauză

– Odihna în poziție întinsă după-amiaza, dacă este posibil

– Conversațiile în poziție șezută

– Statul liniștit după prânz, fără alcool

Ads 

– Statul în mașină, oprit pentru câteva minute în trafic

Dacă somnolența ta este cauzată de insomnie sau de un somn slab pe timpul nopții, iată trei sfaturi esențiale pentru a obține un somn bun.

 

1. Tratament comportamental

Înainte de a lua în considerare medicamentele pentru somn, este important să explorezi mai întâi intervențiile comportamentale, în special terapia cognitiv-comportamentală (CBT). CBT este recunoscută pe scară largă ca tratamentul de primă linie pentru insomnie și este adesea mai eficientă decât somniferele. Din păcate, mulți oameni ratează această opțiune valoroasă și recurg în schimb la medicamente pentru somn, care adesea nu abordează problemele de bază.

Obiectivul principal al CBT este de a remodela asocierile negative cu somnul, oferind strategii constructive pentru a ajuta persoanele să creeze o relație mai sănătoasă cu somnul.

Unul dintre cele mai bune moduri de a-ți îmbunătăți somnul este să stabilești o rutină. O parte a creierului tău, numită nucleul suprachiasmatic, reglează ciclul de somn-veghe. Acest nucleu „învață” când te culci și când te trezești de obicei, declanșând schimbări hormonale și alte modificări în corpul tău pentru a facilita tranzițiile între starea de somn și veghe.

Citește continuarea aici.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *