Rețeta de chiftele de linte, un preparat delicios care înlocuiește perfect carnea

Rețeta de chiftele de linte, un preparat delicios care înlocuiește perfect carnea

Ingrediente pentru chiftele de linte

Pentru aproximativ 20 de chiftele de linte, vei avea nevoie de:

200 g de linte verde sau roșie

1 ceapă medie, tocată mărunt

2 căței de usturoi, zdrobiți

1 morcov mic, dat pe răzătoarea mică

2 linguri de pesmet (sau făină de năut pentru o variantă fără gluten)

1 ou (sau 1 lingură de semințe de in măcinate amestecate cu 3 linguri de apă, pentru varianta vegană)

1 linguriță de boia dulce

1 linguriță de chimion măcinat

Sare și piper, după gust

Ulei pentru prăjit sau copt

Opțional: pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

Mod de preparare

Spală bine lintea sub un jet de apă rece. Fierbe lintea într-o oală cu apă și un praf de sare, timp de aproximativ 20-25 de minute, sau până când devine moale. Scurge lintea bine și las-o să se răcească.

Citește continuarea aici.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *