Ce trebuie să faci cu ouăle fierte pentru a se decoji ușor. Trucul pe care toată lumea trebuie să-l cunoască

Ce trebuie să faci cu ouăle fierte pentru a se decoji ușor. Trucul pe care toată lumea trebuie să-l cunoască

Ce trebuie să faci cu ouăle fierte pentru a se decoji ușor

Ouăle puse la fiert nu se mai sparg dacă veți adăuga o farfurioară răsturnată pe fundul vasului în care le fierbeți. Dacă le adăugați în apă rece după fierbere se vor decoji foarte ușor.

Răcirea rapidă a unei mâncări fierbinți se face prin adăugarea vasului cu mâncare în apă rece în care ați pus un pumn de sare.

Cum poți salva supa dacă a ieșit prea sărată. Trucul care absoarbe surplusul de sare din ciorbe

Vechimea ouălor poate fi controlată prin introducerea acestora într-o soluție salină, formată din 125 grame de sare la 1 litru de apă. Ouăle de o zi se vor duce la fund. Cele de 2 zile ating fundul, cele de 3 zile se mențin cam la jumătatea distanței dintre fund și suprafață. Iar cele mai vechi de o săptămână plutesc la suprafață.

Albușul de ou se bate mai repede și devine mai consistent, dacă veți adăuga câteva picături de zeamă de lămâie și o linguriță de zahăr pudră.

Mai multe sfaturi AICI

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *