Gogoși delicioase cu drojdie. Iată cum preparau gospodinele acest dulce în 1957

Gogoși delicioase cu drojdie. Iată cum preparau gospodinele acest dulce în 1957

Ingrediente necesare pentru această rețetă de gogoși

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta de gogoși:

500 g făină

15 g drojdie proaspătă

1/2 linguriţă sare

Puţină esenţă de vanilie

Coajă de lămâie rasă

Apă cât cuprinde pentru a face o cocă moale

Ulei pentru prăjit gogoşile

Câteva linguri de zahăr pudră pentru decor

Cum se prepară

Începe prin a pune într-un bol mare făina, drojdia proaspătă și sarea. Adaugă esența de vanilie și coaja rasă de lămâie, pentru un plus de aromă. Începe să adaugi apă treptat, până când obții o cocă moale, care să poată fi luată ușor cu lingura. Frământă aluatul timp de câteva minute, până când devine neted și elastic.

După ce ai frământat aluatul, lasă-l la crescut într-un loc cald, acoperit cu un prosop curat. De obicei, aluatul ar trebui să își dubleze volumul în aproximativ o oră. Acest pas este esențial pentru a obține gogoși pufoase și aerate.

Citește continuarea aici.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *