Ingrediente necesare pentru această rețetă de gogoși
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta de gogoși:
500 g făină
15 g drojdie proaspătă
1/2 linguriţă sare
Puţină esenţă de vanilie
Coajă de lămâie rasă
Apă cât cuprinde pentru a face o cocă moale
Ulei pentru prăjit gogoşile
Câteva linguri de zahăr pudră pentru decor
Cum se prepară
Începe prin a pune într-un bol mare făina, drojdia proaspătă și sarea. Adaugă esența de vanilie și coaja rasă de lămâie, pentru un plus de aromă. Începe să adaugi apă treptat, până când obții o cocă moale, care să poată fi luată ușor cu lingura. Frământă aluatul timp de câteva minute, până când devine neted și elastic.
După ce ai frământat aluatul, lasă-l la crescut într-un loc cald, acoperit cu un prosop curat. De obicei, aluatul ar trebui să își dubleze volumul în aproximativ o oră. Acest pas este esențial pentru a obține gogoși pufoase și aerate.
Citește continuarea aici.