Calendarul alegerilor prezidențiale 2025, pe masa Guvernului. Ce alte proiecte importante sunt pe ordinea de zi

Calendarul alegerilor prezidențiale 2025, pe masa Guvernului. Ce alte proiecte importante sunt pe ordinea de zi

Actul normativ stabilește ca primul tur de scrutin să aibă loc pe 4 mai.

Potrivit notei de fundamentare, perioada electorală urmează să înceapă pe 18 februarie, când va intra în vigoare hotărârea de Guvern.

Membrii Cabinetului Ciolacu vor analiza și un proiect de hotărâre privind stabilirea datei alegerilor locale parțiale pentru președintele Consiliului Județean Bihor și pentru primari în mai multe localități. Alegerile din Bihor au loc în contextul în care Ilie Bolojan a demisionat din funcția de președinte al Consiliului județean după ce a fost ales senator.

Ce alte proiecte sunt pe ordinea de zi

Pe ordinea de zi a reuniunii se află și un proiect de ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale și a alegerilor locale parțiale din acest an.

Guvernul va stabili, printr-o altă hotărâre, contingentul de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă în 2025. Proiectul de act normativ propune un contingent de 100.000 de lucrători străini nou-admiși.

Agenda ședinței Executivului include și mai multe hotărâri vizând indicatorii tehnico-economici pentru o serie de obiective de investiții în infrastructura rutieră: drum de legătură între DX Brăila – Galați și VO Galați; noi noduri rutiere pe A0 – km 48, județul Ilfov; modernizarea drumurilor existente între Galați și Hanu Conachi – DN 2B și DN25.

Va fi analizat și un proiect de hotărâre privind aprobarea plății contribuției financiare voluntare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), din bugetul anual aprobat al Secretariatului General al Guvernului, în vederea finanțării traducerii și publicării în limba română a Ghidului OCDE privind guvernanța corporativă a întreprinderilor de stat.

Printr-un memorandum, Guvernul va aproba ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat ale căror cheltuieli vor fi prezentate în Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2025 – 2027.

„Având în vedere demararea activității de elaborare a proiectului Strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2025 – 2027, propunem aprobarea următorilor ordonatori principali de credite ale căror cheltuieli din bugetul de stat vor fi prezentate în Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2025-2027: Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale; Ministerul Educației și Cercetării; Ministerul Transporturilor și Infrastructurii; Ministerul Apărării Naționale; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale; Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației; Ministerul Sănătății; Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene; Ministerul Finanțelor”, se arată în memorandum.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *