Te-ai săturat să te usture ochii și să lăcrimezi de fiecare dată când cureți ceapă? O cercetătoare a aflat ce trebuie să faci pentru a scăpa de acest disconfort în momentul în care gătești!
Ceapa este un ingredient sănătos, frecvent folosit în rețetele tradiționale românești. Cu toate acestea, pe cât de delicioasă este, pe atât de dificil poate fi să o curățăm, deoarece acizii din compoziția sa irită ochii și ne fac să lăcrimăm.
Pe internet, în special pe TikTok, există numeroase videoclipuri care prezintă diverse metode pentru a curăța ceapa fără a ne face rău la ochi. Una dintre aceste metode sugerează purtarea ochelarilor de soare, dar cine ar dori să gătească având aceste accesorii pe față?
Cu ce este mai sănătos să gătim, de fapt: Untură sau ulei vegetal? Mihaela Bilic lămurește dilema
Din fericire, cercetătoarea Abbey Thiel, cunoscută pentru emisiunea sa de pe YouTube „Abbey the Food Scientist”, a investigat această problemă și oferă soluții simple pe care le putem aplica!
@perimaskitchen No tears when cutting your onions! You can use sunglasses & /Or I generally just breathe through my mouth & not my nose! Works like a charm 🙌🏼 Dont forget to tag me so i can test out your hacks too! #perimaskitchen #hack #onion #foodhacks #foodtok #levelupafrica #christmastreat #newyear #kitchenhacks ♬ original sound – Solina Food & Lifestyle
Iată cele mai eficiente metode pentru a curăța ceapa fără a lăcrima:
Cea mai ușoară strategie este să pui ceapa la congelator sau într-un bol cu apă și gheață timp de 20 de minute înainte de a o curăța. Această răcire îi schimbă textura și reduce aciditatea.
De asemenea, căldura poate fi de ajutor. Înainte de a tăia ceapa, poți să o introduci în cuptorul cu microunde! În funcție de dimensiunea acesteia, încălzirea ar trebui să dureze între 30 de secunde și câteva minute. Această metodă este utilă în special dacă nu te interesează textura cepei, cum ar fi în cazul preparării unei supe creme.
Topul celor mai sănătoase tipuri de carne. Preferatul românilor nici măcar nu se află pe podium