Supa hrănitoare care se consumă doar iarna. Care este leguma de bază pe care o conține?

Supa hrănitoare care se consumă doar iarna. Care este leguma de bază pe care o conține?

Supă de conopidă

Supa de conopidă se servește fierbinte. Pentru un plus de textură poți să adaugi deasupra bucăți de bacon prăjit.

Ingrediente

1 lingură de ulei de măsline1 ceapă, tocată mărunt1 cățel de usturoi, tocat mărunt1 linguriță de chimen măcinat1 linguriță de coriandru măcinat800 g conopidă, tăiate grosier1 l supă de pui sau legume150 ml smântână pentru gătitCât griș se pune la 2 ouă, pentru a pregăti cele mai pufoase găluște. Sfaturi și trucuri pentru o textură perfectăMod de preparate

Uleiul de măsline se încălzește la foc mediu. Se pun ceapa și usturoiul și se călesc 2-3 minute sau până când se înmoaie. Apoi se pun chimenul și coriandrul măcinat și se mai lasă 1-2 minute. se adaugă conopida și supa.

Se aduce compoziția la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se mai fierbe 8-12 minute, sau până când conopida este fragedă. Se ia de pe foc și se lasă deoparte să se răcească.

Se toarnă supa într-un robot de bucătărie și se procesează până când devine foarte fină. Se întoarce în tigaie și se adaugă smântâna. Se condimentează, după gust, cu sare și piper negru proaspăt măcinat și se încălzește timp de 1-2 minute. Se servește caldă cu pâine și unt.

Leguma care întărește dinții și oasele. Este ignorată de toată lumea, deși beneficiile sale sunt nenumărate

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *