Ce să mănânci ca să ai un ficat sănătos. Alimente care ajută chiar și la regenerarea hepatică

Ce să mănânci ca să ai un ficat sănătos. Alimente care ajută chiar și la regenerarea hepatică

Ce să mănânci ca să ai un ficat sănătos

Legumele crucifere, cum ar fi broccoli, varza de Bruxelles și conopida pot fi fierte sau prăjite, adăugate în tocănițe sau în diverse preparate.

Usturoiul tocat mărunt și ghimbirul ras pot fi adăugate în ciorbe, în amestecuri, în marinade și în sosuri.Turmericul poate fi folosit în curry, dar și în supe, tocănițe și mâncăruri de orez pentru a adăuga culoare, aromă și beneficii pentru sănătate, conform libertateapentrufemei.ro

Adevărul despre alimentele congelate. Ce se întâmplă în organism când le consumiAnghinarea poate fi gătită la aburi sau prăjită, savurată ca și garnitură sau adăugată în salate, mâncăruri cu paste și boluri cu cereale.

Frunzele proaspete de păpădie pot fi mixate în salate, împreună cu alte frunze verzi, pentru o masă plină de nutrienți.

Sfecla roșie poate fi un ingredient extra nutritiv în smoothie-urile cu fructe.

Ceaiul verde poate fi consumat în loc de băuturile zaharoase.

Merele și sfecla pot deveni gustări sănătoase care susțin și sănătatea ficatului.

„Există câteva reguli simple care ne ajută să ne recuperăm funcția ficatului sau să o păstrăm în limite normale. De exemplu, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să limităm consumul de alcool și fumatul, apoi să consumăm alimente proaspete sau preparate prin fierbere, cuptor sau pe grătar.

VERDEAȚA care reduce senzația de foame și te ajută să slăbești 3 kg în doar 5 zile

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *