Cum fac oltencele cele mai delicioase plăcinte cu brânză. Rețeta specială, transmisă din generație în generație

Cum fac oltencele cele mai delicioase plăcinte cu brânză. Rețeta specială, transmisă din generație în generație

Ingrediente:

500 g făină

250 ml apă călduță

1 linguriță de sare

2 linguri ulei

500 g brânză de vaci (poate fi amestecată cu brânză telemea sau brânză de burduf pentru un gust mai intens)

2 ouă

3-4 linguri de zahăr (pentru brânza dulce sau după gust)

1 linguriță de esență de vanilie (opțional)

50 g unt (pentru uns)

Puțină făină pentru presărat

Instrucțiuni de preparare

Prepararea aluatului:

Într-un bol mare, adaugă făina și sarea. Pune treptat apă călduță și amestecă până formezi un aluat moale și elastic. Frământă bine timp de 5-10 minute.

Adaugă uleiul și continuă să frămânți până devine neted. Acoperă aluatul și lasă-l să se odihnească 30 de minute.

Cel mai rapid și sănătos aperitiv. Află care este ingredientul de bază pentru a-l prepara și tu. Este un deliciu

Prepararea umpluturii:

Amestecă brânza cu ouăle, zahărul și, dacă dorești, esența de vanilie. Dacă brânza este prea lichidă, poți adăuga puțină făină pentru a o îngroșa, spun gospodinele iscusite.

Montarea plăcintei:

Împarte aluatul în două părți egale. Întinde prima bucată pe o suprafață presărată cu făină, astfel încât să obții o foaie subțire.  

Așază foaia într-o tavă unsă cu unt și pune umplutura de brânză pe întreaga suprafață.

Întinde a doua bucată de aluat și pune-o deasupra umpluturii, presând ușor marginile pentru a se lipi bine.

Dacă vrei, poți face câteva tăieturi pe suprafața aluatului pentru un efect decorativ și pentru a ajuta aburii să iasă.

Coacerea:

Ungi plăcinta cu puțin unt topit sau cu un ou bătut pentru a obține o culoare aurie.

Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30-40 de minute, sau până când aluatul devine rumen și crocant, recomandă gospodinele iscusite.

Servire:

Lasă plăcinta să se răcească puțin înainte de a o tăia. Poți presăra zahăr pudră pe deasupra înainte de servire, dacă îți place mai dulce.

Aceasta este o rețetă de bază, dar poți adăuga alte ingrediente după preferințe, cum ar fi stafide sau un pic de mărar în umplutură, pentru un gust mai variat. Poftă bună!

Cum trebuie să gătești corect carnea de pui. Va fi fragedă și suculentă. Secretul pe care trebuie să-l cunoști

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *