Plăcintă cu mere de post. Rețeta simplă și delicioasă pe care moldovencele o pregătesc în Postul Paștelui

Plăcintă cu mere de post. Rețeta simplă și delicioasă pe care moldovencele o pregătesc în Postul Paștelui

Astăzi își propunem o rețetă de plăcintă cu mere de post, pe care gospodinele din Molodva o pregătesc în Postul Mare. Tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile de mai jos, iar la final vei obține cea mai bună plăcintă cu mere pe care ai preparat-o și ai mâncat-o vreodată. 

Ingrediente: 

500 gr făină albă80 gr zahăr12 gr praf de coptun vârf de sare150 ml apă60 ml ulei6-7 mere4 linguri cu zahărzahăr pudră ( optional)

Mod de preparare: 

Pentru început, pune într-un bol ingredientele uscate precum făina, zahărul, praful de copt și un vârf de sare. Amestecă toate aceste ingrediente și adaugă peste apa și uleiul. 

Frământă totul până vei obține un aluat elastic, iar apoi acoperă bolul și lasă-l la un loc cald. Atenție! Aluatul nu trebuie să dospească. 

Între timp, curăță merele de coajă și dă-le prin răzătoarea cu ochiuri mari. După, pune o tigaie antiaderentă la foc potrivit și când aceasta s-a încălzit pune merele rase și cele patru linguri de zahăr. 

Cantitatea de zahăr poate să varieze în funcție de cât de dulci sunt merele. 

Când merele s-au călit, ia tigaia de pe foc și lasă compoziția să se răcească. Ulterior, ia aluatul și împarte-l în două părți egale.

Întinde bine prima bucată și pune-o într-o tavă pentru cuptor, tapetată cu hârtie de copt, după care pune compoziția de mere peste ea. Acoperă compoziția de mere cu cea de-a doua foaie de aluat și dă tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru circa 40 minute.

Când plăcinta este gata pudrează cu zahăr pudră și este numai bună de servit. 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *