Rețeta de mucenici pe care trebuie să o încerci. Chef Cătălin Scărlătescu a făcut din ea o operă de artă: nu se compară cu nimic din ce ai încercat până acum

Rețeta de mucenici pe care trebuie să o încerci. Chef Cătălin Scărlătescu a făcut din ea o operă de artă: nu se compară cu nimic din ce ai încercat până acum

Este o rețetă simplă, delicioasă, perfectă pentru această perioadă din an! Este vorba despre mucenici, pe care îi vom și servi, în numai câteva zile. Însă, dacă ne dorim ca aceștia să aibă un gust și o textură delicioasă, mai bună ca oricând, putem încerca rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu!

Nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple, pentru a pregăti această rețetă gustoasă!

Ce ne trebuie pentru mucenici

Practic, pentru a pregăti această rețetă delicioasă, tot ce ne trebuie sunt 500 de grame de făină, 200 ml de apă caldă, 100 ml de ulei, cât și cam 50 de grame de drojdie. Din fericire, această rețetă este una foarte simplă, care nu necesită deloc ingrediente prea complexe, sau greu de găsit. În mod normal, ar trebui să găsim tot ce ne trebuie în orice magazin din țară, iar în scurt timp vom putea începe să pregătim mucenicii.

Însă, nu trebuie să uităm de faptul că pe lista ingredientelor se mai află și puțină sare, cât și zahăr vanilat. Apoi, după ce avem toate aceste produse lângă noi, vom putea începe să facem mucenicii, care ar trebui să fie gata destul de rapid!

Cum pregătim această rețetă delicioasă

Desigur, zeama este la fel de importantă, iar pentru ea ne trebuie trei litri de apă, 800 de grame de nuci mărunțite, 350 de grame de zahăr, coajă de lămâie, zahăr vanilat, puțină scorțișoară, esență de rom, cât și sare.

Apoi, vom pune făina într-un vas, vom forma o gaură în mijloc, iar apoi vom adăuga și zahărul vanilat, sarea, uleiul, drojdia, cât și apă. Totul se amestecă bine, până când avem o cocă densă. După ce am lăsat aluatul la dospit, vom presăra făină peste masă și vom întinde cât mai bine coca.

După ce aluatul este subțire, îl vom tăia în fâșii mici și îl vom modela în formă de „8”. Mucenicii trebuie puși la fiert, iar mai departe trebuie să stea și câteva minute în cuptor. Faimosul bucătar ne sugerează să îi lăsăm, după ce i-amm scos din cuptor, să se întărească, peste noapte.

Pentru zeamă, vom pune apa la fiert, iar atunci când dă în clocot adăugăm și toate ingredientele necesare. La final, vom putea turna totul peste mucenici, pe care îi putem savura!

Sursă text: Click.ro

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *