Alimentele care contribuie la diminuarea senzației de foame au un indice glicemic scăzut si sunt digerate mult mai greu, ceea ce presupune că stomacul va avea de lucru o perioadă mai îndelungată de timp. Iată câteva alimente care ajută la controlul apetitului şi menținerea nivelului stabil de zahăr în sânge:
Avocado – Cu un indice glicemic 5, avocado este un aliat excelent în procesul de slăbire. Se digeră lent, menţine senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă şi stabilizează nivelul zahărului din sânge. În plus, este bogat în fibre şi grăsimi sănătoase, oferindu-ne nutrienţii necesari, fără a fi nevoie să consumăm cantităţi mari de alimente.
Sparanghel (indice glicemic 15) – ajută la controlul apetitului datorită conţinutului ridicat de fibre. Acesta este o completare ideală pentru orice masă, prelungind senzaţia de saţietate, fără a adăuga multe calorii. De asemenea, susţine sănătatea digestivă, esenţială pentru reglarea apetitului şi menţinerea stării generale de bine.
Migdale – Având un indice glicemic 15, migdalele sunt bogate în proteine, fibre şi grăsimi sănătoase. Spre deosebire de alte surse de carbohidraţi, acestea se digeră lent şi furnizează energie pe termen lung, reducând astfel pofta de gustări nesănătoase. Migdalele contribuie, de asemenea, la reglarea hormonilor foamei, precum grelina şi leptina.
Măsline negre – Au un indice glicemic 15 şi sunt o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate şi polifenoli, care ajută la controlul apetitului. Aceste grăsimi sunt digerate lent, oferind o senzație de saţietate prelungită, iar polifenolii reduc inflamaţiile din organism.
Ghimbir – este cunoscut nu numai pentru aroma sa distinctă şi beneficiile în cazul răcelilor, ci şi pentru capacitatea sa de a îmbunătăţi digestia şi de a regla apetitul. Prin procesul de termogeneză, ghimbirul stimulează arderea caloriilor, îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină şi previne fluctuaţiile bruşte ale zahărului din sânge, reducând astfel senzaţia de foame.
Ardei iuţi – datorită conţinutului de capsaicină, care este responsabilă pentru gustul picant, ardeii iuţi accelerează metabolismul şi suprimă apetitul. De aceea, adăugarea de alimente picante în dietă poate ajuta la reducerea cantităţii de alimente consumate şi la susţinerea procesului de pierdere în greutate.
sursă: Rador/focus-news.net